ponedeljek, 18. november 2019

Računovodski nasveti za podjetnike začetnike

Običajno beseda “računovodstvo” pri podjetnikih povzroči vsaj malo živčnosti. Slabo računovodstvo lahko povzroči tudi upad posla, ne le na krati rok, temveč tudi na dolgi rok. Zavedati se je potrebno, da lahko davčni (ali kateri drugi) inšpektor obišče tudi podjetnika začetnika. 
 

Navajamo nekatere »računovodske« nasvete kako pričeti s poslovanjem novega podjetja: 

Začnite z rutino

Kot imate navado vsako jutro pregledati prejeto e-pošto, podobno vzpostavite navado pregledovanja poslovnega računovodstva. Enkrat tedensko ali manj pogosto si nastavite opomnik “Pregled knjig”, s katerim se boste načrtno lotili pregledovanja vaših poslovnih knjig. S tem ostanete na tekočem kdaj in komu zapadejo valute računov, kakšne so vaše obveznosti do dobaviteljev, ipd. Frekvenco preverjanja si določite sami, vendar naj bo ta najmanj enkrat mesečno. 

Naučite se žargona

Nerodna terminologija računovodstva je včasih največja ovira. Kontni načrt? Glavna knjiga? Denarna sredstva v primerjavi z nastanka poslovnega dogodka? “Računovodski jezik” ni naraven in v kolikor boste ignorirali neznane izraze, vam ne bo niti najmanj pomagalo. Za razumevanje osnov boste tako porabili kar nekaj časa. Zato se podjetnikom začetnikom vedno svetuje, naj najamejo dobro zunanje računovodstvo, saj ga bo le to vodilo skozi računovodske osnove in vam pri vašem poslovanju tudi svetovalo. 

Poiščite programsko opremo, ki vam ustreza

Najdite računovodsko programsko opremo, ki bo prava za vas. Pomembno je, da premislite kakšna je vaša dinamika in zahteve poslovanja. Delate pretežno v pisarni, ste veliko na terenu? Skladno s tem se je priporočljivo odločiti za programsko opremo, ki vam bo na voljo v katerem koli trenutku. 

Cenite dober nasvet

Možnosti so, da boste prišli do odgovora vašega računovodskega vprašanja, če boste temu namenili dovolj časa. Dejstvo pa je, da imate podjetje, ki mora poslovati. In če upoštevamo, da je potrebno redno oddajanje obrazcev na FURS (in drugim inštitucijam) o poslovanju podjetja, je izredno pomembno čemu posvečate veliko pozornosti v vašem podjetju. Za nasvete se lahko obrnete na svoje prijatelje, ki so tudi podjetniki ali še boljše na računovodjo ali knjigovodjo, ki je specializirana za mala podjetja.

Vir: www.data.si

10 komentarjev:

  1. Pozdravljene dame in gospodje, ali nujno potrebujete osebno posojilo ali komercialna posojila ali posojilo za zagon projekta ali nakup hiše ali avtomobila ali potrebujete posojilo za kakršen koli namen? Če je odgovor da, vam svetujem, da se obrnete na Sunshine Financial Group prek {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} ali {WhatsApp: +447903159998}.

    Sunshine Financial Group je celovito podjetje za finančne storitve, ki si prizadeva pomagati izboljšati dolgoročne finančne uspehe. Naši prilagojeni programi so zasnovani tako, da pomagajo rasti, zaščititi in ohraniti vaše bogastvo z zagotavljanjem prilagojenih storitev in strokovnega znanja.

    Razlog, zakaj se obrnite na Sunshine Financial Group;
    - Prijavite se kadarkoli in kjer koli.
    - prejemanje gotovine v manj kot 24 urah
    - Lahko si izposodite do 20 milijonov evrov
    - Brez skritih stroškov.
    - subvencionirana obrestna mera 3%
    - Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    - Ponujamo zavarovana in nezavarovana posojila

    Če vam je bilo težko dobiti posojilo za lastniški kapital pri lokalnih bankah ali drugih finančnih inštitutih, ne skrbite več, saj je to podjetje pomagalo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri Sunshine Financial Group, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše potrebe po financiranju. V celotnem postopku boste poskrbeli.

    Če potrebujete nujno posojilo v 24 urah, nam za več informacij vljudno napišite spodaj
    Kontakt po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    Kontakt za WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljene dame in gospodje.
    Moje ime je Susan Benson, posojilodajalec sem in tudi finančni svetovalec. Če potrebujete finančno stabilnost, sem prava oseba, s katero se lahko obrnete, denar ne posojam samo, finančno svetujem vsem. Moja najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost, prosim, sporočite mi in na voljo vam bom 24 ur.

    Če nujno potrebujete finančno okrepitev, sem prava oseba, s katero se obrnete, posojam vse vrste posojila, ne glede na to, ali gre za osebno posojilo, komercialne posojile ali potrebujete posojilo iz kakršnih koli drugih razlogov, vam svetujem, da se obrnete na moj podjetje preko {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljite sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998} in prejmite odgovor v trenutku.

    Moje podjetje je celovito podjetje za finančne storitve, ki je zavezano, da vam pomaga izboljšati dolgoročno finančno uspešnost.

    Lastnosti in ugodnosti;
    ✓ Za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    ✓ Lahko si izposodite od 1.000 EUR do 20 milijonov EUR.
    ✓ Posojilo prejmite v 24 urah.
    ✓ Znatna obrestna mera 3,0%.
    ✓ Dobite možnost, da izberete datum vračila, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju 1-30 let.
    ✓ Enostavna spletna aplikacija.
    ✓ Prilagojeno vodenje in strokovno znanje.
    ✓ Finančno svetovanje.

    Se vam zdi tako težko dobiti posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih? In vas skrbi, da ne boste mogli dobiti posojila? ne skrbi več, ker je moje podjetje pomagalo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše potrebe po financiranju. V celotnem postopku boste poskrbeli.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite zahtevo za posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Kar zadeva financiranje, smo trenutno najboljša možnost. Ne bodite napačni, če nas ignorirate, če želite začeti, nas kontaktirajte.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec in tudi posojilni svetovalec.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko dobi posojilo za lastniški kapital od svojih lokalnih bank ali drugih finančnih institucij. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljeni, se soočate s pravočasnimi finančnimi izzivi?
    Sem Susan Benson, sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Glede na gospodarsko stagnacijo, ki jo svet doživlja zaradi nastajajočega virusa Corone, s prisotnostjo denarnega presežka v naši instituciji želimo pospešiti kroženje denarja s financiranjem strank s posojilom v Evropi in zunaj nje.

    Ali potrebujete nujno posojilo za začetek podjetja, nakup hiše ali avtomobila? Potrebujete posojilo iz drugih osebnih razlogov? Če to berete in veste, da potrebujete finančno podporo, se obrnite na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, tako zavarovana kot nezavarovana posojila. Z nami lahko stopite v stik preko e-pošte: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljete sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998 in prejmite odgovor v trenutku.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izboljšati svoje dolgoročne in kratkoročne finančne cilje.

    Lastnosti in ugodnosti;
    * Udobnost - za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    * Fleksibilni znesek - Odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - prejmite posojilo v 24 urah po odobritvi.
    * Fleksibilna obrestna mera 3,0%.
    * Visoke odobritve
    * Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    * Enostavna spletna aplikacija.
    * Prilagojena navodila in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Številni ljudje zaradi nekaterih razlogov tako težko dobijo posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih.

    Če resnično potrebujete rešitev za svoje finančne izzive, samo pišite mojemu podjetju, da vam bomo pomagali s posojilom. Pomagali smo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše finančne potrebe, naša najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost in za vas boste poskrbeli skozi celoten postopek.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite svojo posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ALI;
    WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši
  5. Ali vam je potreben posojilo ali pa želite refinancirati svoj dom, plačevati račune, razširiti svoje podjetje z 2% obrestno mero? OGLEJTE NI DALJENJE KONTAKT Preko: directcredit74@gmail.com ali številke WhatsApp: +1(504)603-3666

    OdgovoriIzbriši
  6. Ali vam je potreben posojilo ali pa želite refinancirati svoj dom, plačevati račune, razširiti svoje podjetje z 2% obrestno mero? OGLEJTE NI DALJENJE KONTAKT Preko: directcredit74@gmail.com ali številke WhatsApp: +1(504)603-3666

    OdgovoriIzbriši
  7. Ali potrebujete nujno posojilo za poravnavo dolgov ali za izboljšanje poslovanja potrebujete lastniško posojilo? Ali so vas banke in druge finančne agencije zavrnile? Ali potrebujete konsolidacijo posojila ali hipoteko? Ne iščite več, saj smo tu, da bi vse vaše finančne težave postale preteklost. Pišite nam po e-pošti:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Tu gre za hipoteke Ocean Finance. Zainteresiranim ponujamo posojila z razumno obrestno mero 2%. Razpon se giblje od 5.000,00 EUR do največ 100.000.000,00 Euro.

    OdgovoriIzbriši
  8. Zdravo,
    Smo krščanska organizacija, ustanovljena za pomoč ljudem v stiski
    pomaga, kot je finančna pomoč. Torej, če greste skozi finančno
    ali ste v kakršni koli finančni zmedi in za zagon potrebujete sredstva
    svoje podjetje ali potrebujete posojilo za poravnavo dolga ali odplačilo dolga
    položnice, začnite lep posel ali pa težko pridobite kapital
    posojilo pri lokalnih bankah, kontaktirajte nas danes po e-pošti
    danielwallsloancompany@gmail.com v bibliji piše "" Luka 11:10 Vsi
    kdor vpraša, prejme; kdor išče, najde; in kdor potrka, bodo vrata
    biti odprt ", zato naj te priložnosti ne minejo, ker je Jezus
    enako včeraj, danes in za vedno več. Prosim, to je za resno misleče
    in Bog se boji ljudi.

    PRIJAVNI OBRAZEC IZPOLNITEV IN VRNITEV

    Ime:.................
    Priimek................
    Spol: .......
    Datum rojstva:.................
    Kraj rojstva:.............
    Zakonski status:.................
    Poklic: .................
    Mesečni prihodek:........
    Domači naslov:............
    Telefonska številka: ..................
    Kraj: .......
    Poštna številka.............
    Država:......
    Država:...............
    Znesek posojila :............
    Obdobje izposoje: ..................
    Namen posojila: .........
    Email naslov:............
    Ste se že prijavili? .......

    E-naslov: danielwallsloancompany@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  9. CHRISTMAS LOAN! CHRISTMAS LOAN !! CHRISTMAS LOAN !!! WE OFFER ALL TYPES OF LOANS AT 3%. WE CAN HELP ANYONE TO GET A LOAN, WITH SMOOTH AND EFFECTIVE SERVICES. I am Mr. Mike Morgan, in good standing, the money legitimate and reputable company Lender I lend money to people who need financial assistance. Do you have bad credit or do you need money to pay the bills? I want to use this medium to inform you that I am trustworthy to the beneficiary as I will be happy to offer you a loan. No credit check, 100% guaranteed. email: muthooth.finance@gmail.com
    Note: Only welcome serious people because we are legit and willing to fund loans for real people and serious. To return to us with the following information if you are interested:
    First and Last Name: Country: State: Phone: Amount Needed as Loan: Loan Duration: Sex: Workplace: Monthly Income:
    Once we receive your email, we will send you our loan conditions for the procedure. please contact our company email or whatsapp: Company email: muthooth.finance@gmail.com WhatsApp: +91-7428831341

    OdgovoriIzbriši
  10. Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score.
    Personal Loans (Secure and Unsecured)
    Business Loans (Secure and Unsecured)
    Consolidation Loan and many more.

    Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
    financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
    Phone number: +917428831341 (Call/Whats app)

    OdgovoriIzbriši