četrtek, 5. december 2019

Odnosi so temelj uspešnega podjetja

Si predstavljate štiri med seboj skregane veslače v čolnu? Prvi se kuja, drugi je vrgel veslo v vodo, tretji razmišlja, kako bi z veslom mahnil drugega, četrti pa leno vesla? Ali pa pevski zbor, v katerem vsak nalašč poje svojo pesem? Odnosi med zaposlenimi in dobro počutje v službi so ključni za dobro delovanje podjetja, sodelovanje, učinkovito reševanje sporov, učenje, osebno rast, nove ideje in ustvarjanje osupljivih reči. 
 

Dobri odnosi ne pomenijo le »fajn se imamo!«

Če želite, da bo ekipa dihala skupaj, morate poskrbeti za urejene odnose med zaposlenimi v vseh smereh, tako v navpični (nadrejeni–podrejeni) kot tudi v vodoravnih smereh (med ljudmi na istem nivoju). Službeni odnosi morajo sloneti na šestih podpornih točkah:
  • Zaupanje in spoštovanje – podpirata hierarhično strukturo in omogočata učinkovito izpolnjevanje nalog. Spoštovanje mora biti obojestransko, saj sicer lahko pride do sesutja organizacije zaradi šikaniranja, mobinga, spodkopavanja avtoritete ali celo stavke in podobno. Podrejeni morajo vodji zaupati, da so njegove odločitve prave, on pa njim, da bodo svoje delo opravili dobro. Vsak zaposleni mora poznati svojo vlogo, naloge, pravice in odgovornost ter pomembnost sodelovanja s sodelavci.
  • Odprta komunikacija – to ne pomeni, da lahko vsak reče, kar hoče, ampak da ni nikogar strah spregovoriti, čeprav povedano morda ne bo všeč vsem (opozarjanje na napake, predstavljanje drugačnega mnenja, prošnje za dopust …). S spoštljivo in argumentirano komunikacijo se hitro razčistijo težave, odkrijejo nove ideje, pojasnijo nesporazumi in prepreči kuhanje zamer.
  • Sodelovanje, spodbujanje in podpora – v podjetju morajo vsi držati skupaj in delati za isti cilj. Vodstvo naj spodbuja učenje, osebno rast in zdravo življenje zaposlenih, med zaposlenimi pa nikoli ne pride do dvomov glede strategij ali zastavljenih ciljev.
  • Jasno postavljene meje – tole je nadvse široko področje, saj ne gre le za to, kaj se sme in kaj ne. Vedno bi morala obstajati meja med nadrejenimi in podrejenimi. Sodelovanje, odprta komunikacija in bolj sproščeno delovno okolje lahko privedejo do »službenega prijateljstva«, ki odnose na dolgi rok običajno poslabša. Meje (oziroma pravila) morajo biti tudi v komunikaciji (nazivi, tikanje/vikanje …), razmejena morata biti službeno in zasebno življenje (izkoriščanje delovnega okolja za zasebne zadeve, službena komunikacija izven delovnega časa). Nekaj meja vam postavljajo vaša pogodba in pravila v službi, nekatere pa morate postaviti tudi sami.
  • Upoštevanje pravil in dogovorov – to se tiče prav vseh v podjetju, tudi direktorja in lastnika. Če se začnejo pravila kršiti ali se ves čas spreminjajo, zavlada kaos, ta pa povzroči hitro poslabšanje odnosov.
  • Učinkovit sistem nagrajevanja – vsi morajo vedeti, kdaj in po kakšnem ključu bodo za svoje delo in izjemne dosežke nagrajeni. Jasna pravila preprečujejo zamere, užaljenost in druge nesporazume ter spodbujajo motiviranost in prizadevanje zaposlenih za vedno boljše rezultate.
Odnosi, ki se jih obvezno izogibajte
Posebno poglavje so romantične vezi med sodelavci in sodelavkami. Ne glede na to, ali gre za bežne avanture ali resne zveze, so te velika težava za dobre odnose v podjetju. Najpogosteje se po nekem času pojavijo ljubosumnost, zamere, domače težave, favoriziranje, šikaniranje ali celo obtožbe zaradi spolnega nadlegovanja.
Afere v službi prizadenejo ugled posameznikov, zmanjšujejo avtoriteto nadrejenih in povzročijo čustveno polarizacijo med sodelavci, govorice o tovrstnem početju v službi pa lahko sežejo tudi izven podjetja. 

Kako se počutite v službi?

Če greste v službo s težkim srcem ali vam gre nekdo tam zelo na živce, morate to čim prej razčistiti. Predlagajte spremembe kulture, pogovarjajte se in poiščite način, da boste z vsemi sodelavci na isti valovni dolžini. Ni enostavno, niti se tega ne da narediti čez noč, a rezultati dobrih in urejenih odnosov so naravnost osupljivi. 
 
Vir: www.verjamivase.si

11 komentarjev:

  1. Dobrodošli v podjetju Atlas Financial. Delavnim podjetjem zagotavljamo finančno pomoč, da hitro dobijo denar, ki ga potrebujejo za posamezna podjetja s 3-odstotno obrestno mero. Imamo fleksibilno kreditno sposobnost, ki ji zaupajo milijoni, uveljavite se v nekaj minutah. Naše zmogljivosti; Hitra prijava, takojšnja odločitev, hitro financiranje, namenska podpora.

    Kontaktna pisarna: Atlasloanfirm@outlook.com

    Telefon / whatsapp: +1 443 345-9339

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori

    1. INTERNET SCAM ALERT‼️

      The internet today is full of SCAM ADS, mostly in comments of various sites and blogs. A large number of individuals have been victims of scam and lost a lot of money to SCAMMERS. Most of the common scam you can see
      ❌BANK LOAN SCAM. ❌BINARY OPTIONS SCAM.
      ❌LOTTERY SCAM. ❌HACKING SCAM. and lost more......

      ✳️The big Question is “Can someone Recover their money lost to Internet Scam⁉️
      I will say yes, and will tell you how.

      The only way to Recovery your is to hire a Hacker who will help you take back your money from this Scammers and today is your lucky day, you just met the guys perfect for the job.

      WHO ARE WE❔
      We are PYTHONAX, A group of skilled Hackers and have dedicated our time to help individuals get back thier money from INTERNET SCAMMERS. There is a research was carried one to calculate the amount of money lost through Scam, and it was confirmed that more than USD $3billion annually.

      HOW DO WE OPERATE❔
      We first of all study the scammer brought to us by hacking the person device(phone or computer) to get information of How, Where, this person keeps money he/she as defrauded people of ( so many of this scammers don’t actually save the money in banks, they mostly stack the money in a Bitcoin wallet, that way it is safe and untraceable to authorities) and we work on a strategy to get back the money and give it back to whom they have defrauded.

      Contacting us is simple, just give us a message through the email below.
      Email-: PYTHONAX@OUTLOOK.COM

      If you a victim of internet scam or you know someone who is, make contact to us immediately. You are 💯 % safe to contact us, our email is very secure.



      We also provide Legit Hacking Services such as-:
      🔸Phone Hacking/Cloning
      🔸Email Hacking & Password Recovery
      🔸Social Media Hacking & Passowrd Recovery
      🔸Deleted Files Recovery 🔸Mobil Tracking
      🔸Virus detection & Elimination. e.t.c

      Email-: PYTHONAXHACKS@GMAIL.COM




      Pythonax.
      2020 © All Right Reserved.








      Izbriši
  2. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec sem in tudi posojilna svetovalka.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, ima veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobiti lastniško posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljene dame in gospodje.
    Moje ime je Susan Benson, posojilodajalec sem in tudi finančni svetovalec. Če potrebujete finančno stabilnost, sem prava oseba, s katero se lahko obrnete, denar ne posojam samo, finančno svetujem vsem. Moja najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost, prosim, sporočite mi in na voljo vam bom 24 ur.

    Če nujno potrebujete finančno okrepitev, sem prava oseba, s katero se obrnete, posojam vse vrste posojila, ne glede na to, ali gre za osebno posojilo, komercialne posojile ali potrebujete posojilo iz kakršnih koli drugih razlogov, vam svetujem, da se obrnete na moj podjetje preko {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljite sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998} in prejmite odgovor v trenutku.

    Moje podjetje je celovito podjetje za finančne storitve, ki je zavezano, da vam pomaga izboljšati dolgoročno finančno uspešnost.

    Lastnosti in ugodnosti;
    ✓ Za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    ✓ Lahko si izposodite od 1.000 EUR do 20 milijonov EUR.
    ✓ Posojilo prejmite v 24 urah.
    ✓ Znatna obrestna mera 3,0%.
    ✓ Dobite možnost, da izberete datum vračila, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju 1-30 let.
    ✓ Enostavna spletna aplikacija.
    ✓ Prilagojeno vodenje in strokovno znanje.
    ✓ Finančno svetovanje.

    Se vam zdi tako težko dobiti posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih? In vas skrbi, da ne boste mogli dobiti posojila? ne skrbi več, ker je moje podjetje pomagalo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše potrebe po financiranju. V celotnem postopku boste poskrbeli.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite zahtevo za posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Kar zadeva financiranje, smo trenutno najboljša možnost. Ne bodite napačni, če nas ignorirate, če želite začeti, nas kontaktirajte.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljeni, se soočate s pravočasnimi finančnimi izzivi?
    Sem Susan Benson, sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Glede na gospodarsko stagnacijo, ki jo svet doživlja zaradi nastajajočega virusa Corone, s prisotnostjo denarnega presežka v naši instituciji želimo pospešiti kroženje denarja s financiranjem strank s posojilom v Evropi in zunaj nje.

    Ali potrebujete nujno posojilo za začetek podjetja, nakup hiše ali avtomobila? Potrebujete posojilo iz drugih osebnih razlogov? Če to berete in veste, da potrebujete finančno podporo, se obrnite na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, tako zavarovana kot nezavarovana posojila. Z nami lahko stopite v stik preko e-pošte: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljete sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998 in prejmite odgovor v trenutku.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izboljšati svoje dolgoročne in kratkoročne finančne cilje.

    Lastnosti in ugodnosti;
    * Udobnost - za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    * Fleksibilni znesek - Odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - prejmite posojilo v 24 urah po odobritvi.
    * Fleksibilna obrestna mera 3,0%.
    * Visoke odobritve
    * Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    * Enostavna spletna aplikacija.
    * Prilagojena navodila in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Številni ljudje zaradi nekaterih razlogov tako težko dobijo posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih.

    Če resnično potrebujete rešitev za svoje finančne izzive, samo pišite mojemu podjetju, da vam bomo pomagali s posojilom. Pomagali smo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše finančne potrebe, naša najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost in za vas boste poskrbeli skozi celoten postopek.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite svojo posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ALI;
    WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši
  5. ZDRAVO; Potrebujete posojilo?
    Nudimo vse vrste posojilnih storitev: osebno posojilo, poslovno posojilo, hipotekarno posojilo, avto posojilo, konsolidacijsko posojilo, posojilo za plačilo računov in še veliko več.

    Ali potrebujete posojilo za financiranje vašega projekta?
    Lahko vas podpremo s posojilom za izvajanje vaših projektov, kot so: gradnja hiš, pisarn, kmetij, pa tudi financiranje vaših potovalnih projektov, vašega podjetja ali projekta, za katerega potrebujete zunanje financiranje.

    Potrebujete investicijski sklad?
    Lahko vlagamo v vaše velike projekte. To je rezervirano za podjetja, ki iščejo vlagatelje za financiranje njihovih raziskovalnih projektov, nepremičninskih projektov, prevzemov in drugih poslovnih potreb.

    IZBERITE NAJBOLJŠE MOŽNOSTI KREDITA ZDAJ
    Za več informacij o naših storitvah nas kontaktirajte preko tega e-poštnega naslova: novaglobalfinances@gmail.com

    Kaj ponujamo;
    Nudimo vse vrste posojilnih storitev. Nudimo zavarovana in nezavarovana posojila, prav tako pa lahko zaprosite tudi za dolgoročne in kratkoročne posojila po zelo ugodni obrestni meri. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Lahko si pomagamo!
    NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES je podružnica ene najmočnejših finančnih skupin v Evropi in po vsem svetu z velikim kapitalom. Sledimo strategiji prisotnosti, kjer najdemo rast, povezujemo kupce z možnostmi, ki jih ustvarja, pomagamo rasti podjetjem, gospodarskemu razvoju in posameznikom, da uresničijo svoje ambicije. Trgovali smo že več let in v današnjem času dajali nešteto posojil .

    Pošljite zahtevo za posojilo zdaj !!!
    Ime: Camilla Karlsen (uradnica za posojilo)
    Kontaktna pošta: novaglobalfinances@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdravljeni, potrebujete finančno podporo? Potrebujete posojilo?
    Sem Susan Benson iz finančne skupine Sunshine. Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Opravljamo vse vrste posojilnih storitev (osebno posojilo, poslovno posojilo, hipotekarno posojilo in številne druge). Oddajamo tako dolgoročna kot kratkoročna posojila, zavarovana in nezavarovana posojila po dostopni 3% letno. Če želite več informacij o naši storitvi, nam lahko pišete samo po pošti: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali nam pošljete sporočilo neposredno na WhatsApp ali Telegram preko: +447903159998 in prejmete odgovor v trenutku.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izboljšati svoje dolgoročne in kratkoročne finančne cilje, ker je vaša končna naloga finančna stabilnost.

    Veliko ljudi se sooča s nepravočasnimi finančnimi izzivi, nekateri pa zaradi nekaterih razlogov tako težko dobijo posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih inštitutih.

    Lahko vam pomagamo pri reševanju vaših finančnih izzivov, samo pišite mojemu podjetju in pomagali vam bomo s posojilom. Pomagali smo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše finančne potrebe, naša največja prednostna naloga je vaša finančna stabilnost.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite zahtevo za posojilo preko:
    E-pošta: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ALI;
    WhatsApp: +447903159998
    Lahko nam pišete kadarkoli in kjer koli.
    2020 © llVse pravice pridržane

    OdgovoriIzbriši
  7. TESTIMONY ON HOW I GOT MY LOAN FROM A GENUINE FINANCE COMPANY LAST WEEK. Email for immediate response: drbenjaminfinance@gmail.com

    I am Mrs,Leores Jazbel by name, I live in United State Of America, who have been a scam victim to so many fake lenders online between November last year till July this year but i thank my creator so much that he has finally smiled on me by directing me to this new lender who put a smile on my face this year 2020 and he did not scam me and also by not deceiving or lying to me and my friends but however this lending firm is BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE (drbenjaminfinance@gmail.com) gave me 2% loan which amount is $900,000.00 united states dollars after my agreement to their company terms and conditions and one significant thing i love about this loan company is that they are fast and unique. {Dr.Benjamin Scarlet Owen} can also help you with a legit loan offer. He Has also helped some other colleagues of mine. If you need a genuine loan without cost/stress he his the right loan lender to wipe away your financial problems and crisis today. BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly via Call/Text: +1(415)630-7138 Email: drbenjaminfinance@gmail.com

    When it comes to financial crisis and loan then BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE is the place to go please just tell him I Mrs. Leores Jazbel direct you Good Luck.......................

    OdgovoriIzbriši
  8. Ako vam je potrebna profesionalna pomoć za oporavak ukradene kriptovalute ili ako je poslana na pogrešnu adresu novčanika, daljinski hakirajte telefon supružnika, za pomoć kontaktirajte easybinarysolutions@gmail.com.

    OdgovoriIzbriši
  9. PONUDBA POSOJILA "NOVELTY FINANCE"
    Zdravo!!! Ali potrebujete posojilo? Če je odgovor pritrdilen, vam priporočam, da zaprosite za posojilo prek Novelty Finance Inc.

    Moje ime je Davina Claire, sem finančna direktorica Novelty Finance in lahko zaprosite za posojilo pri mojem podjetju in imate posojilo na vašem računu v 24 do 48 urah. Ugotovil sem, da veliko ljudi tako težko dobi posojilo pri svojih lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah zaradi visoke obrestne mere, nezadostnega zavarovanja, razmerja dolga in dohodka, nizke kreditne ocene ali drugih razlogov.

    V NOVELTY FINANCE nudimo rešitve za financiranje. Nudimo vse vrste posojil (osebno posojilo, poslovno posojilo in številna druga). Ponujamo prilagodljive in več možnosti posojil, vključno z zavarovanimi in nezavarovanimi posojili, dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili, ki so prilagojena vašim finančnim potrebam.

    Za poizvedbe/vprašanja? - Pošljite e-pošto na [noveltyfinances@gmail.com] ali pokličite / WhatsApp preko: +447915601531]

    Prizadevamo si, da bi bilo zadolževanje enostavno, priročno in ugodno.

    Naša storitev je zelo hitra, zaupanja vredna in zanesljiva in si lahko izposodite do 5 milijonov evrov po subvencionirani obrestni meri 3 % na leto. Smo pravo podjetje, na katerega se lahko obrnete, ko nujno potrebujete posojilo.

    Nič več čakalnih dob ali stresnih obiskov banke, naša storitev je na voljo 24 ur na dan. Za posojilo lahko zaprosite kadar koli in kjer koli na svojem primernem mestu s telefonom ali prenosnikom, vse kar morate storiti je, da nam pošljete svojo zahtevo za posojilo na:
    Elektronski naslov: (noveltyfinances@gmail.com)
    WhatsApp/Telegram: +447915601531
    Telefon: +447915601531

    Vedno smo veseli, da nudimo finančno podporo.

    OdgovoriIzbriši
  10. YOU GOT SCAMMED⁉️
    HERE IS WHAT YOU NEED TO DO‼️

    Contact “PYTHONAX” Immediately ✅✔️ using any of the emails below -:
    Pythonaxservices@gmail.com
    Pythonaxhacks@gmail.com
    Services@pythonax.tech

    Contacting Authorities might be helpful but most times this scam cases are not taking seriously especially if the money lost isn’t as much or people scammed aren’t as many. Most times people feel ashamed to contact authorities.

    WHO OR WHAT IS PYTHONAX⁉️

    PYTHONAX are a group of skilled hackers who use their skills to help individuals who got scammed and defrauded by tracking down the scammers using information provided. The internet today is filled with fake adverts used to scam people of their money and there isn’t really anyway to stop it. The adverts promoting this scams are so convincing and realistic that you really can’t differentiate it from what is legit and what isn’t.

    Some of the common scam that really takes a lot from people are things like-:
    ❌ Crypto & Forex Trading Scam
    ❌ Bank Loan Scam
    ❌ Buying & Purchasing Products Online
    ❌ Dating Scam (Catfishing)
    ❌ Black

    HOW WILL PYTHONAX HELP, YOU MIGHT ASK❓

    We what PYTHONAX basically do is use information you can provide about a scammer, to determine the best strategy to help you get your money back. Everything PYTHONAX do is professional and won’t be traced back to you as they keep their work discreet and clean.

    It doesn’t matter how much you were scammed, doesn’t matter what you were in contact with the scammers for, they will take up your case and will do everything within their disposal to get your money back.

    If you happen to be a victim of scammers and you reading this now, take a deep breath and stay calm, you are getting your money back. You are just an email away.

    Contact Email-:
    Pythonaxservices@gmail.com
    Pythonaxhacks@gmail.com
    Services@pythonax.tech








    PYTHONAX
    Service ©️2024.


    OdgovoriIzbriši