ponedeljek, 10. december 2018

Prihodnost je v video marketingu

Video vsebine vse bolj prevzemajo internetni svet. Dejstvo je, da je v video vsebinah prihodnost marketinga. Vendar pa je potrebno tudi pri tem biti previden, predvsem pa premišljen.

Na podlagi internetne raziskave je bilo ugotovljeno sledeče:
  • bistvo sporočila mora biti zajeto v 40 sekundah, saj se je ta dolžina videa izkazala za najbolj uspešno,
  • paziti je potrebno na ustrezno dimenzijo videa in kakovost slike,
  • vsebina videa mora biti optimizirana tudi za mobilne naprave.
 
Če boste pritegnili pozornost, boste zadeli v tarčo. Pri tem pa ne gre samo za  všečne video posnetke. Bistve tega je vaša prodaja. Z dobrim video marketingom lahko vaši prihodki strmo rastejo. Verjetno pa ni ravno vaše podjetje tisto, ki si ne bi želelo višjih prihodkov. 
 
A da bi vsebina, ki jo delimo s svetom, prinesla rezultate, je treba pred tem temeljito razmisliti, katerega uporabnika nagovarjamo oz. v kateri nakupni fazi se trenutno nahaja.Je to faza ozaveščanja, faza raziskovanja, faza odločanja o nakupu ali so pri vas že opravili nakup in zadovoljno delijo vsebino s svojim krogom znancev in prijateljev?
Če nekdo samo raziskuje po spletu in naleti na vašo vsebino, je ključno, da vas opazi, zato so najprimernejše vsebine predstavitveni video vašega podjetja ali kakršnakoli vrsta zabavnih video vsebin.
Ko je obiskovalec v fazi raziskovanja in odločanja, aktivno išče rešitev za svoj problem. Najbolj se mu boste približali z različnimi infografikami, »how-to« oz. DIY (do it yourself) video posnetki in videi, kako je nekdo z vašo pomočjo že rešil svoj (podoben) problem.
Če je obiskovalec že postal stranka in je svojo težavo rešil z vašo pomočjo, ga brez zadrege prosite, naj svojo pozitivno izkušnjo deli s svojimi prijatelji in znanci.
 
Poglejmo še nekaj številk: 
Različne raziskave so pokazale, da je učinek video vsebin od 2x do 12x večji od učinka tradicionalnega marketinga. Že res, da je sistemsko podprt interaktivni marketing, ki omogoča monitoring celotnega obnašanja obiskovalca naših spletnih strani in s tem vedenja, kaj ta išče ter kaj ga zanima, velika prednost. A tudi sam vpliv videov ni zanemarljiv, saj okoli 90 % vseh, ki nakupujejo, trdi, da se lažje in prej odloči za nakup, če si lahko prej ogledajo video, kjer jim je izdelek oz. storitev predstavljena.

Ni komentarjev:

Objavite komentar