ponedeljek, 29. april 2019

Dodatek za veliko družino pripada vsem velikim družinam!

Dodatek za veliko družino je letni prejemek, ki je namenjen družinam s tremi ali več otroki. Upravičenci ga dobijo enkrat letno. Do dodatka za veliko družino je upravičen en od staršev, ki živi z otroki v skupnem gospodinjstvu. 
 

Predvsem pa ne gre spregledati, da je bil z letošnjim letom ukinjen premoženjski cenzus. To pomeni, da dodatek za veliko družino prejmejo vsi upravičenci. Seveda pa morajo te družine izpolnjevati naslednje pogoje v skladu z Zakonom o starševskem varstvu in družinskih prejemkih (ZSDP-1):
 • da gre za družino s tremi ali več otroki;
 • ima eden od staršev in otroci skupno stalno prebivališče v Sloveniji in dejansko živijo v Republiki Sloveniji;
 • da so otroci mlajši od 18 let oziroma oz. otroci, ki so jih starši dolžni preživljati, a niso starejši od 26. let (če imajo status učenca, dijaka, vajenca ali študenta).
Dodatka za veliko družino je bil velikim družinam izplačan v petek, 12. 4. 2019.

Dodatek za veliko družino se izplača v enem znesku in je odvisen od števila vzdrževanih otrok:
 • Dodatek za družino s tremi otroki znaša 395 evrov.
 • Dodatek za družino štirimi ali več otroki pa 480 evrov.
Pravica do dodatek za veliko družino se uveljavlja pri centru za socialno delo (CSD), ki je krajevno pristojen glede na stalno prebivališče družine. 

Vlagateljem vloge za otroški dodatek oziroma vloge ob povečanju števila otrok v družini ni treba vlagati posebne vloge. Namreč, za te že CSD odloči o pravici do dodatka za veliko družino po uradni dolžnosti. Tisti starši, ki niso uveljavljali pravice do otroškega dodatka ali jim pravica do otroškega dodatka ne pripada, pa morajo vložiti vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino v tekočem letu za tekoče leto.

Družinam, ki se jim bo do konca leta rodil še tretji otrok bo dodatek za veliko družino izplačan takrat.

Če se staršem s tremi otroki v tekočem letu število otrok v družini poveča, so upravičeni do izplačila razlike do dodatka za družine s štirimi ali več otroki. V tem primeru morajo vlogo vložiti najpozneje do konca tekočega leta, v katerem se je število otrok povečalo. Razen če so upravičeni do otroškega dodatka (v tem primeru CSD odloči o pravici do dodatka za veliko družino za razliko po uradni dolžnosti).
 
Vir: www.data.si

1 komentar:

 1. Pozdravljeni, dame in gospodje, ali potrebujete finančno pomoč? Sem Susan Benson. Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

  Ali za dokončanje projekta potrebujete poslovno posojilo, osebno posojilo, hipotekarno posojilo ali posojilo? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, vključno z dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili. Za več informacij nam pišite po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ali nam pošljite neposredno sporočilo na WhatsApp prek: +447903159998 in v trenutku prejmite odgovor.

  Smo celovito podjetje za finančne storitve in zavzeto smo vam pomagali izboljšati vaše dolgoročne in kratkoročne finančne cilje. Specializirani smo za zagotavljanje strukturiranih finančnih rešitev za posameznike in podjetja na najučinkovitejši in najhitrejši način.

  Tu je nekaj razlogov, zakaj bi se morali obrniti na nas za posojilo;
  * Udobje - za posojilo lahko zaprosite kadar koli in kjer koli.
  * Prilagodljiv znesek - odločite se, koliko želite izposoditi.
  * Hitro neposredno financiranje - posojilo prejmite v 24 urah po odobritvi.
  * Prilagodljiva obrestna mera 3%.
  * Visoke stopnje odobritve
  * Prilagodljivo odplačilo - dobite priložnost, da izberete datum odplačila, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju od 1 do 30 let.
  * Preprosta spletna aplikacija.
  * Prilagojena navodila in strokovno znanje.
  * Brez skritih stroškov

  Ne izgubite priložnosti zaradi pomanjkanja sredstev.

  Za več informacij o naši ponudbi posojila nam prosimo pošljite zahtevo za posojilo prek:
  E-naslov: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Posredniki / svetovalci / posredniki lahko vabijo stranke in so 100% zaščiteni. V popolnem zaupanju bomo sodelovali v korist vseh vpletenih strani.

  OdgovoriIzbriši