ponedeljek, 12. avgust 2019

Kako veste, da je pravi čas za menjavo računovodskega servisa?


Morda so ravno poletni meseci primerni za zamenjavo računovodskega servisa. Če z računovodskim servisom niste zadovoljni, je vaša pravica (in dolžnost), da naredite, kar je v interesu uspeha vašega podjetja.

Računovodski servis vam lahko pomaga na marsikaterem področju. Razmislite torej – vam vaš računovodski servis ponudi dovolj, da opraviči svojo ceno. Lahko si pomagate s spodnjimi tezami.

1. Reagirajo, a niso proaktivni
Računovodstvo naj ne gasi požarov, lovi naj nevarnosti, ki lahko v požar zrastejo, če jim ne boste namenili dovolj pozornosti.
2. Niso organizirani
Je njihova pisarna pravi nered? To so lahko kaže na neorganiziranost in slab pregled, kar pa niso dobri obeti glede urejenosti arhiva in sledljivosti dokumentov.
3. Ne svetujejo pri lastni organizaciji
Vam pomagajo pri urejanju dokumentov tudi v vašem podjetju? Vam predlagajo način dela in sistem arhiviranja?
4. Ne razumejo vaše panoge
Ali sodelujejo s kakšnim podjetjem, ki posluje na podoben način in v isti branži kot vi? Če ne, potem verjetno nimajo zadostnih izkušenj, da bi z vami delili res koristne nasvete.
5. Ne vejo kako bi vam pomagali
Računovodski servis bi moral imeti jasno predstavo glede svoje vloge v vašem poslovanju, ter svoje odgovornosti in načrtov za prihodnost.
6. Ne razložijo vam stanja
Ali jim boste morali prejete račune dostavljati v fizični obliki, ali vam omogočajo, da jim pošljete elektronsko? Ali vam omogočajo dostop do (ažurnih) podatkov o poslovanju vašega podjetja? So vam na voljo za morebitna vprašanja, pojasnila in nasvete?
7. Sami pridete do boljših zaključkov
Marsikateri podjetnik ali direktor ima željo, da osvoji boljše razumevanje računovodstva, zato sam poskuša osvojiti nekatera računovodska znanja. Če na ta način pride do boljših zaključkov kot njegov računovodski servis, je morda dodana vrednost servisa manjša, kot je morda mislil.

Spremembe niso lahke in čeprav ste morda ugotovili, da imate vse potrebne razloge za zamenjavo računovodskega servisa, vemo, da razhod s poslovnim partnerjem ni enostavna odločitev. Dobra novica je, da tudi sami lahko prevzamete aktivno vlogo pri povečanju zadovoljstva s svojim servisom.
Če pa se odločite za menjavo računovodskega servisa, se dajte v prvi vrsti prepričati v kvaliteto in zanesljivost vašega novega, verjetno večletnega poslovnega partnerja. Nič ni namreč hujšega kot to, da pridete iz dežja pod kap.
Vir: www.bankazapodjetnike.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar