torek, 31. julij 2018

Zaposlitev novega sodelavca

Novega sodelavca zaposlite, ko je vaše podjetje v vzponu in je obseg dela postal prevelik zalogaj za trenutni kolektiv.
 
Opredelitev dela

Preden objavite kadrovski oglas za zaposlitev novega sodelavca, določite točen obseg in opis delovnega mesta, ki ga ponujate na trgu dela. Pri tem bodite pazljivi in se vprašajte, če lahko ena oseba opravi vse naštete naloge in če so naloge med sabo povezane. Če se razlikujejo, najbrž potrebujete dva strokovnjaka iz različnih področij. Ne predvidevajte, da lahko ena oseba opravlja naloge z dveh različnih delovnih področij.
 
Mreža kontaktov

Pri iskanju delojemalca uporabite svojo mrežo kontaktov in oznanite, da iščete kandidata za pridružitev vašemu podjetju. Ljudje, ki so zaposleni v vaši stroki, lahko informacijo posredujejo v roke prave osebe. 
 
Telefonski razgovor

Pogosto je med številnimi prijavljenimi kandidati za zaposlitev težko izbrati tiste, ki jih boste povabili na razgovor. Predlagamo, da potencialne kandidate pokličete po telefonu in z njimi opravite krajši telefonski razgovor. Zanj boste porabili manj časa, na razgovor v živo pa povabite le kandidate, ki so na vas naredili dober vtis.
 
Razgovor v živo 

Vnaprej pripravite seznam vprašanj, na podlagi katerih boste lažje primerjali kandidate med sabo in tako imeli več možnosti, da zaposlite pravo osebo za vaše podjetje.

Pri postopku iskanja novega sodelavca vedno zaupajte svojim instinktom! Kandidat je lahko na papirju videti odlično, pri razgovoru v živo pa ne boste imeli takega občutka. Niso pomembne samo izkušnje in znanja, temveč tudi osebnostne lastnosti osebe. Vedite, da bo to oseba, s katero boste v stiku vsak delovni dan.

VIR: data.si

1 komentar:

  1. Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com )

    Please Fill the Application Form Below: -
    Complete Name: - Loan amount needed: -
    Loan Duration: -
    Purpose of loan: -
    City / Country: -
    Telephone: -
    How Did You Hear About Us:

    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: RMPCapitals@gmail.com ( RMPCapitals@usa.com )

    OdgovoriIzbriši