ponedeljek, 22. oktober 2018

5 nasvetov uspešnega podjetnika


Uspešen angleški podjetnik in multimiljarder Richard Branson je nekoč zapisal te nasvete za podjetnike:

1. Veliko poslušajte, malo govorite
Podjetništvo niso samo predstavitve, prodaja in govorjenje. Podjetništvo sloni predvsem na poslušanju. Da bi lahko postali dober podjetnik, morate znati poslušati. Odlične ideje in zamisli boste lahko pridobili iz kar najbolj nenavadnih krajev, zato se naučite dobro poslušati, hkrati pa imejte oči vedno na pecljih. Spodbujajte nenavadne ideje in kasneje, ko boste imeli na voljo zbrane vse ideje, te preglejte in ocenite s pomočjo različnih parametrov.
2. Ne komplicirajte!
Da bi lahko izstopali iz konkurence, morate narediti nekaj radikalnih korakov in storiti to, kar ni storil še nihče.
To, da ste drugačni še ne pomeni, da morate stvari napraviti na zapleten način. V podjetništvu najdete veliko uspešnih ljudi, ki prodajajo čisto preproste produkte.
 
3. Naj bodo zaposleni ponosni na vas in vaše podjetje.
Najboljši zaposleni so tisti, ki spoštujejo podjetje, za katerega delajo in so nanj celo ponosni. Ne pozabite – vsa marketinška kampanja, oglaševanje in trud za promocijo bo zaman, če bodo zaposleni o vašem podjetju širili slabo besedo.
Podjetništvo ni individualen posel, pa čeprav kdaj izgleda tako. 

 
4. Podjetništvo mora biti zabavno!
Če se pri delu ne zabavate, potem nekaj počnete narobe. Če se vsako jutro zbudite z neprijetnim občutkom in se z muko odpravite v podjetje, potem je čas, da napravite nekaj sprememb. Težiti morate k temu, da bo ozračje na delovnem mestu prijetno, saj bodo zaposleni le tako lahko dovolj sproščeni in bodo delali bolj kvalitetno.

5. Začnite znova. In znova.

Ste doživeli neuspeh in vaša prva poslovna ideja ni uspela? Podjetništvo je polno vzponov in padcev. Iz napak se lahko ogromno naučite in pridobite veliko izkušenj, ki vam bodo pomagale v nadaljnjih podjetniških izzivih, zato kar pogumno. Ugotovite, zakaj vam je spodletelo, saj vam bo le tako uspelo, da teh napak v prihodnosti zagotovo ne boste ponovili.

Vir: www.podjetnistvo.si

1 komentar:

  1. Pozdravljeni, iščete posojilo z nizkimi obrestmi, ki ga potrebujete za posojilo, da bi začeli svoje podjetje, ste videli pravo podjetje z našim podjetjem, s katerim lahko brezplačno dobite posojilo, nam prijazno nam pošljete na {loanforallservice @ gmail. com} ali whatsapp nam na + 1 443 281 3404

    OdgovoriIzbriši