četrtek, 22. december 2016

Knjige za podjetnike oziroma za tiste, ki si želijo postati bogati

Branje ni le za knjižne molje. Je za vse, ki si želijo razgledanosti in hkrati ohraniti aktivnost možganov. Predvsem pa je branje obvezno za podjetnike.

Skoraj vsak zelo uspešen podjetnik v intervjuju na vprašanje o poti uspeha, odgovori, da je skrivnost uspeha v branju. Oziroma, vsaj ena izmed skrivnosti. Ni skrivnost, da so možgani precej bolj aktivni med branjem. Zlasti branje pred spanjem naj bi po poročanju znanstvenikom spodbudilo delovanje možganov in posledično hitreje širilo obzorja. Vendar ali je vsakršno branje pravo branje. Branje različnih pustolovskih ali romantičnih romanov je zagotovo spodbudno za domišljijo in kreativnost. Vendar za pravo podjetniško znanje je potrebno poleg avanturističnih gradiv, poseči tudi po knjigah, ki so po tematikah bolj strokovne in s tem ponujajo drugačen vpogled na svet okoli nas.

Knjige, ki bi jih moral prebrati vsak, ki se podaja ali pa ste že na podjetniški poti, so seveda bolj kot ne napisane v tujih jezikih. Zato nas ne preseneča, da je večina tako imenovanih »best sellerjev«, napisanih v angleškem jeziku. Verjetno najbolj prodajana knjiga s področja »Kako uspeti« je knjiga Think and grow rich, katero je napisal, že pokojni, Napoleon Hill. Zadnje čase pa so predvsem priljubljene avtobiografije. Ena takšnih je knjiga o Benjaminu Franklinu avtorja Walterja Isaacsona, ki je znan tudi po uspešnici Jobs, knjiga o vizionarju in razvijalcu Stevu Jobsu.

Za vse, ki pa imajo nenasiten apetit po velikih denarcih je tu knjiga avtorja Mohsnia Hamida. Knjiga govori o investicijah v podjetja, ki še niso korporacije, vendar pa bodo to skoraj zagotovo postala. Knjiga se imenuje How to get filthy rich in rising Asia.

Poleg omenjenih, so še druge knjige. Zelo pomembno pa je, da berete. Katero gradivo bo jutri na vaši polici, pa je prepuščeno posamezniku.

VIR: http://www.pvsp.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar