četrtek, 10. avgust 2017

Predlogi za podaljšan konec tedna

Praznični podaljšan konec tedna lahko izkoristite na veliko različnih načinov, pač odvisno od tega, kaj si želite ali kaj si lahko privoščite. Poleti ob vsaki priložnosti, ki jo ponudi nekaj prostih dni, najpogosteje pomislimo na kratke počitnice ob morju, a Slovenija s svojo bližnjo okolico ponuja tudi ogromno drugih priložnosti za zabavo, adrenalinske užitke, miren oddih in raziskovanje. Če se še niste odločili, kam bi jo mahnili za štiri dni, vam ponujamo nekaj dobrih idej.

Privoščite si pošten odmerek adrenalina


Adrenalinske počitnice niso več zgolj v domeni mladih samskih ljudi in parov, ampak se lahko s povišanim utripom srca zabavajo tudi cele družine.
  • Daljše počitnice si lahko privoščite ob Soči, ki so jo pred leti krstili za dolino adrenalina. Tam lahko uživate tudi v canyoningu, raftingu, hydrospeedu in vožnjah s kajakom.
  • Sami ali v dvoje se podajte na skok z elastiko s Solkanskega mostu ali s Podjunskega mostu v Avstriji, ki se pne kar 96 metrov visoko nad Dravo.
  • Odlično doživetje predstavlja zipline v Bohinju ali Planici, prav tako tandemski skoki s padalom v Lescah ali Bovcu.
  • Družine z nekoliko večjimi otroki čaka adrenalinska zabava v Planici ter v adrenalinskih parkih po Sloveniji in bližnji okolici – Pohorje, Bohinj, Ljubelj, Bovec. Pestra ponudba ima nekaj omejitev, predvsem pri starosti in/ali višini otrok, zato na spletu prej preverite, kje si boste lahko vsi člani družine dali duška.

Bombicaaaa!


Poleg morja ponujajo obilo mokrih užitkov tudi vodni parki. Tobogane vseh vrst, oblik in hitrosti, trampoline, tematske bazene in podobne atrakcije lahko najdete v termah in združite počitek staršev z zabavo za otroke ali pa se s prijatelji odpravite v enega od tematskih vodnih parkov. V Sloveniji so vodni parki del termalnih kompleksov, kjer lahko zabavo v vodi združite tudi z drugimi aktivnostmi, medtem ko so ponekod v tujini samostojni, s svojo velikostjo in pestro ponudbo pa omogočajo več dni mokre zabave, preden se toboganov in drugih atrakcij zares naveličate.
  • Slovenija: Aqualuna (Olimje), Terme Ptuj, Terme 3000, Terme Čatež
  • Hrvaška: Aquacolors, Istralandia in Aquapark (Istra)
  • Italija: Aqualandia, Aquasplash, Parco Padovaland
  • Avstrija: Alpski vodni park Sölden, Aquapulco (Linz)

Kolesarjenje z velikim K


Ljubiteljem kolesarstva lahko nekaj počitniških dni neverjetno hitro mine, pri tem pa ni važno, kakšne vrste kolesarji so. Ponudba je nadvse bogata in primerna za vse, od družin do pogumnih ljubiteljev spustov po vrtoglavo strmih in ozkih stezah. Slovenska turnokolesarska pot [https://ktk.pzs.si/stkp/] poteka po skoraj celi Sloveniji in je primerna za vse generacije. Ture po dobro urejenih, označenih in zanimivih kolesarske poteh si lahko med drugim privoščite tudi v Prekmurju, na Gorenjskem, v Slovenski Istri in na Dolenjskem, prekolesarite lahko Pohorske hribe in Koroško. Drznejši se boste s kolesi zapeljali skozi rudnik (podzemlje Pece) ali obiskali enega od kolesarskih oziroma Bike parkov (Kranjska Gora, Pohorje, Jamnica, Krvavec, Vogel, Golte, Rogla …), ki ponujajo raznolike možnosti za kolesarsko-adrenalinska doživetja.

Zabaviščni parki, akvariji in živalski vrtovi


Tako kot prvomajske počitnice bodo tudi mini avgustovske idealna priložnost za obisk katerega od zabaviščnih parkov, živalskih vrtov in akvarijev v bližnji okolici. Če so pred leti vsi drli le v Gardaland, je danes ponudba občutno pestrejša. Predvsem manjši in večji parki z različnimi tematikami in atrakcijami so v zadnjih letih zrasli kot gobe po dežju. Oglejte si nekaj najbolj zanimivih v bližnji kolici, preverite njihovo ponudbo na spletu in naredite načrt za obisk enega ali več njih:
  • Avstrija – Minimundus, Reptilienzoo, Prater, Fantasiana, Familienland
  • Nemčija – Legoland, München ZOO, Bayern Park, Europa Park
  • Francija – Parc Asterix, Disneyland, La Mer de Sable
  • Italija – Movieland, Gardaland, Canevaworld, Mirabilandia, Parco Natura Viva, Guliverlandia, Tropicarium park

Izberite kraj in ga temeljito raziščite


Namesto iskanja krajev, ki so najbolje prilagojeni vašim najljubšim aktivnostim, lahko uberete drugačno pot: najprej izberite lokacijo in potem raziščite lokalno ponudbo. Vsem dobro znano Gardsko jezero poleg zabaviščnega parka Gardaland ponuja še mnogo drugih zanimivih aktivnosti, od potapljanja, jadranja, windsurfinga do kolesarjenja, pohodništva in še bi lahko naštevali. Enako velja tudi za nekatere druge kraje in regije ter seveda vse evropske prestolnice, ki jih lahko obiščete sami, v dvoje ali z družino.

VIR: http://azimut360.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar