sreda, 4. januar 2017

Brezplačna aplikacija miniBlagajna za mobilne telefone in tablice

Brezplačna mobilna aplikacija Finančne uprave RS, ki se imenuje miniBlagajna, omogoča izdajanje gotovinskih računov na POS tiskalnikih z uporabo Android tablice ali Android pametnega telefona. Aplikacijo je mogoče od 29. 12. 2016 prenesti iz Trgovine Play. V iskalnik omenjene trgovine vpišite Finančna uprava Republike Slovenije ali miniBlagajna in aplikacijo naložite na mobilno Android napravo.


Ključne funkcionalnosti mobilne aplikacije so: izdaja davčno potrjenih gotovinskih računov; tiskanje računov; pregled vseh izdanih računov za poslovni subjekt; možnost prikaza izdanih računov za posameznega operaterja, blagajno ali poslovni prostor; izdaja računa fizični osebi ali davčnemu zavezancu; izdaja: računa, računa za predplačilo in računa s predplačilom; izvoz podatkov (Excel, za davčni pregled); in še mnogo več. 

Ob tem  bi vas še opozorili, da se bo vezano knjigo računov skladno z Zakonom o davčnem potrjevanju računov lahko uporabljalo samo še do konca leta 2017. Z 31.12.2017 se namreč izteka prehodno obdobje. Po tem datumu se bo za izdajo računov uporabljalo elektronsko napravo za izdajo računov z vzpostavljeno elektronsko povezavo s Finančno upravo RS.

VIR: FURS

Ni komentarjev:

Objavite komentar