torek, 24. julij 2018

5 predlogov podjetniških knjig

Uspešni podjetniki in veliki vodje se učijo vsak dan in branje knjig je eden izmed načinov, kako pridejo do novih znanj. Predstavljamo vam nekaj knjig, ki so navdihnile mnoge podjetnike, da so pričeli drugače gledati na svet, na svoje podjetje in na poslovne priložnosti. 

Charles Duhigg: Pametnejši, hitrejši, boljši

Skrivnost učinkovitosti pri delu in v vsakdanjem življenju! Avtor odmevne uspešnice Moč navade v svoji novi knjigi s pomočjo skrbnega raziskovanja, pri katerem se opira na znanstvena dognanja, psihologijo, vedenjsko ekonomijo in poglobljene intervjuje z različnimi uspešnimi posamezniki ter strokovnjaki – nevrologi, psihologi, piloti, generali, direktorji, filmskimi ustvarjalci, igralci pokra in kognitivnimi znanstveniki –, skuša čim bolj jasno opredeliti, kako »deluje« učinkovitost.
Skozi napeto in spretno izpisane zgodbe posameznikov, podjetij in drugih institucij, vam knjiga Pametnejši, hitrejši, boljši v osmih jasno opredeljenih osnovnih konceptih s konkretnimi napotki razkriva, kako predrugačiti in izbrati vsakodnevne odločitve na tak način, da prihranite čas, ohranite nadzor in motivacijo ter v življenju postanete učinkovitejši in produktivnejši. Ne samo, da boste z namigi iz knjige Pametnejši, hitrejši, boljši lahko postali učinkovitejši, prihranili si boste tudi čas in trud, saj boste ob branju te knjige spoznali zaokrožen sistem idej in načinov, ki vodijo v osebno odličnost.

Kenan Crnkić: 7 skrivnosti uspeha
 
Uspeh ni povezan s srečo, izobrazbo, premožnostjo ali naključjem, temveč z znanjem, spretnostjo in prizadevnostjo. Odkrijte 7 skrivnosti uspeha, ki ločijo zmagovalce od razočarancev! Navdihujoča knjižica, v kateri se prepletajo življenjska spoznanja, citati, anekdote in zelo praktični nasveti za uspeh, je obnorela bralce in bila v prvem letu po izidu desetkrat ponatisnjena ter prevedena v več jezikov. Stopite na pot uspeha tudi vi! Dr. Kenan Crnkić je priznani univerzitetni profesor ekonomije, uspešen poslovnež, predavatelj, bloger, motivacijski govornik, učitelj po metodi Johna Maxwella, član številnih upravnih, svetovalnih in strokovnih odborov ter avtor velikih uspešnic 7 skrivnosti uspeha in Pazi kojeg vuka hraniš. 

John C. Parkin: K**c gleda – Počnite, kar vam je všeč 
  
Ali večkrat rečete “kurc gleda” in se nečesa lotite? Zakaj pa ne? Ker imate občutek, da vam tako ali tako ne bo uspelo? Bi radi šli na svoje in začeli novo poslovno dejavnost ali uresničili neko zamisel, ki se vam že dolgo mota po glavi – pa si ne upate? Veste kaj, recite raje “kurc gleda” vsemu. Kaj je najhujše, kar se lahko zgodi? Da bi bili srečni in dejansko počeli tisto, kar vam je všeč – ter s tem celo služili? 

John C. Parkin je najbolje prodajani duhovni učitelj v Veliki Britaniji. Sin anglikanskih pridigarjev je spoznal, da je reči “kurc gleda” enako učinkovito kot vzhodnjaške duhovne prakse, ki jih je preučeval celih dvajset let. Pustil je vrhunsko službo v Londonu ter z družino pobegnil v Italijo. Zdaj tam vodi holistični center, kjer poučuje svojo filozofijo in vodi slavne Oddihe Kurc gleda. John še vedno preživlja dneve tako, da širi sporočilo Kurc gleda – na tečajih, s spletnimi tečaji in z lastno glasbo. Včasih zadremlje ob bazenu. 

Maja Štefanec: Mame in biznis z roko v roki

To je knjiga, ki poboža žensko dušo. Namenjena je vsem, ki se želite naučiti biti tukaj in zdaj 100%, karkoli že počnete in to brez kančka strahu in slabe vesti. Namenjena je tudi bodočim staršem, ki že uresničujete svoje podjetniške ali karierne sanje in se sprašujete, kako boste usklajevali družino in posel ko postanete starši. Namenjena je vam, ki ste že starši in se šele lotevate kakšnega posla in se sprašujete, če boste uspeli uskladiti vsa področja. Namenjena je vsem, ki ste se že kdaj srečali s slabo vestjo… Knjiga vsebuje tudi 13 intervjujev z uspešnimi poslovnimi ženskami, ki uspešno krmarijo med svojo poslovno in družinsko vlogo. Prinaša zgodbe, načine in orodja, kako vse te izzive uspešno reševati in postati srečni »bizi« starši, ki bodo svoje otroke vzgojili v srečne »bizi« otroke.

Matjaž Nidorfer in Marja Milič: Kaj moramo starši o denarju naučiti svoje otroke

Gre za vodnik, ki vam bo pomagal pri finančni vzgoji otrok. Knjiga vas bo v 37-ih poglavjih vodila skozi različna obdobja otrokovega življenja. Pri tem so s svojimi nasveti pomagali najuglednejši osebni finančni svetovalci, kadrovski strokovnjaki, psihologi, finančni analitiki, uspešni podjetniki in še marsikdo. Da bi bilo vse skupaj čim bolj praktično in uporabno, pa so člankom dodali še številna razmišljanja mladih ljudi.

VIR: www.data.si

1 komentar:

  1. Dober dan, jaz sem Josef Lewis, zasebni posojilodajalec, ki daje posojilo posameznikom, podjetjem in vladnim ustanovam po nizki obrestni meri 2%. Vemo, da obstaja veliko družin, ki živijo na plačah, da plačajo ček, in druge, ki ne morejo poskrbeti za svoje finančne obveznosti in zato smo tukaj za finančno obnovo.

    Ponujamo široko paleto finančnih storitev, ki vključujejo: poslovno načrtovanje, komercialne in razvojne finance, nepremičnine in hipoteke, posojila za konsolidacijo dolga, poslovna posojila, zasebna posojila, refinanciranje doma, hotelska posojila, študentska posojila itd. če je zanima posojilo in ne sme biti prevare ..

    E-pošta: progresiveloan@yahoo.com
    Pokliči / WhatsApp: +16626183756
    Spletna stran: https://progresivefunding.wordpress.com


    OdgovoriIzbriši