ponedeljek, 7. oktober 2019

Vsakodnevne navade varčnih ljudi

Varčnost je način življenja in preprosto pomeni finančno odgovornost. Ne gre za to, da bi se ves čas držali nazaj in bili obsedeni s popusti. Gre za osredotočanje na tisto, kar je za vas pomembno in na namerno porabo za te stvari. Na ta način vam varčnost omogoča, da živite življenje, ki ga želite živeti. 


1. Varčni ljudje niso poročeni z znamkami.
Nekateri ljudje zamenjujejo varčne ljudi za skopuhe. Resnica pa je, da obstaja velika razlika med obema. Skopuhi žrtvujejo kakovost na vsakem koraku. Varčni ljudje vedo, kdaj žrtvovati kakovost, in vedo, kdaj je bolje plačati več. 
V trgovini se mnogi kupci najprej obrnejo na blagovno znamko, s katero so seznanjeni. Varčni ljudje po navadi najprej izberejo generično blagovno znamko in jo preizkusijo. Generične blagovne znamke so glede sestavin večinma podobne znanim blagovnim znamkam in tudi cenejše.


2. Izogibajo se nakupovanju v užitek.
To ne pomeni, da se izognejo užitkom, kot je topla skodelica kave zjutraj. To pomeni, da ko iščejo te užitke, najdejo način, kako ujeti tisto, kar je prijetno, za čim manjši strošek.
Varčni ljudje so previdni ljudje. Obnašajo se na način, ki izraža zaskrbljenost, ali bodo imeli čez 10 ali 20 let dovolj denarja ali ne. Nevarčni ljudje se obremenjujejo le s tem, ali bodo imeli dovolj denarja v 10 ali 20 dneh.

3. Velikokrat si rečejo 'ne'.

Ljudje, uspešni pri varčnosti, so se naučili umetnosti discipline. Z drugimi besedami, naučili so se reči »ne«. V današnji družbi takojšnjega zadovoljstva je težko odpraviti navado, zato so se mnogi ljudje navadili, da sledijo svojim željam po takojšnjih nakupih.
Udobnost spletnega nakupovanja pomeni, da ne potrebujemo dodatnega časa, da bi se usedli v avto in se odpeljali do trgovine. Enako velja za restavracijske obroke. Te vam že večina restavracij dostavi na dom.
Varčni ljudje razmislijo, ali jim bo nakup približal njihove finančne cilje ali jih ob od teh le oddaljil. Razmislijo, ali bo nakup zagotovil trajno vrednost ali srečo.

4. Varčni ljudje načrtujejo vnaprej.
Nočejo živeti od plače do plače in imajo pred seboj vedno večjo sliko ko pride do odločanja. Svoje dolgoročne cilje imajo v ospredju, saj če se jih zavedajo, to pomeni, da obstaja manj skušnjav za porabo. Namesto da razmišljajo o tem, kaj potrebujejo ravno danes ali ta teden, varčni ljudje razmislijo o tem, kaj bodo potrebovali v naslednjem mesecu ali letu.
Narejen imajo seznam svojih kratkoročnih in dolgoročnih finančnih ciljev in spreminjajo svoj proračun, da te dosežejo.

5. Ne poskušajo biti v koraku z sosedi.
V današnji družbi je to lahko marsikomu težko. Varčni ljudje se ne primerjajo z drugimi, temveč razumejo, da imamo vsi različne finančne cilje. Poiščejo zadovoljstvo v tem, kar imajo, in ne v tem, kar mislijo, da potrebujejo. Ne kupujejo stvari, s katerimi bi navdušili ljudi.

6. Kupujejo na podlagi uporabnosti in zanesljivosti.
Običajno navdušijo druge s svojo osebnostjo in značajem, saj je to tisto, kar bo na koncu vzpostavilo trajne odnose. Namesto, da kupujejo stvari, ki bodo pritegnile pozornost in nekoga v trenutku navdušila, kupijo uporabne in zanesljive produkte za osebno uporabo.
 
Vir: www.lon.si

1 komentar:

  1. Pozdravljene dame in gospodje, ali nujno potrebujete osebno posojilo ali komercialna posojila ali posojilo za zagon projekta ali nakup hiše ali avtomobila ali potrebujete posojilo za kakršen koli namen? Če je odgovor da, vam svetujem, da se obrnete na Sunshine Financial Group prek {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} ali {WhatsApp: +447903159998}.

    Sunshine Financial Group je celovito podjetje za finančne storitve, ki si prizadeva pomagati izboljšati dolgoročne finančne uspehe. Naši prilagojeni programi so zasnovani tako, da pomagajo rasti, zaščititi in ohraniti vaše bogastvo z zagotavljanjem prilagojenih storitev in strokovnega znanja.

    Razlog, zakaj se obrnite na Sunshine Financial Group;
    - Prijavite se kadarkoli in kjer koli.
    - prejemanje gotovine v manj kot 24 urah
    - Lahko si izposodite do 20 milijonov evrov
    - Brez skritih stroškov.
    - subvencionirana obrestna mera 3%
    - Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    - Ponujamo zavarovana in nezavarovana posojila

    Če vam je bilo težko dobiti posojilo za lastniški kapital pri lokalnih bankah ali drugih finančnih inštitutih, ne skrbite več, saj je to podjetje pomagalo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri Sunshine Financial Group, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše potrebe po financiranju. V celotnem postopku boste poskrbeli.

    Če potrebujete nujno posojilo v 24 urah, nam za več informacij vljudno napišite spodaj
    Kontakt po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    Kontakt za WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši