ponedeljek, 4. november 2019

Družinske finance: 7 nasvetov

Ko se odločimo, da bomo ustvarili družino, skupaj z domom in življenjem z ljubljenimi osebami delimo tudi finance in takrat moramo poleg osebnega začeti voditi tudi družinski proračun. Pri tem so nam v pomoč veščine upravljanja osebnih financ, ki jih že imamo, skupno upravljanje družinskih financ pa zahteva nekatere nove razmisleke.

Upravljanje družinskih financ je v marsičem podobno upravljanju osebnih financ, sledi enakim načelom in ciljem, le da je v družini več oseb, s katerimi moramo svoje želje in poglede uskladiti. Družinsko življenje je za posameznika finančno ugodnejše od samskega življenja, saj se zaradi skupnega življenja nekateri stroški razdelijo, zahteva pa še več finančnega načrtovanja. 


Pogovorimo se o skupnih stroških družine

Skupno življenje pomeni, da nekateri stroški življenja postanejo skupni. Prav je, da se finančno breme skupnega življenja razdeli med vse družinske člane, ki služijo prihodke. Bivanje v skupnem domu, skupni obroki doma ali v restavracijah, skupne počitnice in izleti ipd. povzročajo stroške, ki enako bremenijo oba partnerja. Tudi finančna skrb za otroke je odgovornost obeh partnerjev.

Ko se začnemo pogovarjati o skupnih stroških, najprej naredimo seznam vseh izdatkov, mesečnih in tudi letnih, saj so nekateri izdatki sezonski (npr. zavarovanje vozila, nakup kurilnega olja pred začetkom kurilne sezone). Bodimo temeljiti in skušajmo zajeti res vse.

Pogovorimo se, kateri stroški so skupni in kateri ostanejo skrb posameznika. Verjetno je smiselno, da se izdatki za hrano v družini razdelijo enakovredno, po drugi strani pa izdatke za oblačila morda raje zadržimo zase. Ko je seznam narejen, skupne izdatke seštejmo ter naredimo mesečni in letni družinski proračun.

Dogovorimo se, kdo in kako prispeva v družinski proračun ter kdo bo odgovoren za plačevanje

Prihodki med partnerjema se pogosto razlikujejo, prav tako so lahko različni nefinančni prispevki v skupno gospodinjstvo, zato se dogovorimo, kako bomo razdelili stroške skupnega življenja. Nekateri se dogovorijo, da v družinski proračun prispevajo sorazmerno s prihodki, tako da partner z višjimi prihodki prispeva več. Drugi si breme razdelijo enakomerno ali pa vsak prevzame skrb za določeno vrsto stroškov – eden za stanovanje, drugi za hrano in otroke. Morda se s partnerjem tudi dogovorita, da eden v celoti prevzame nefinančno skrb za dom (npr. za čiščenje, prehrano), drugi pa zato v proračun prispeva več. Možnosti je veliko in vsaka je lahko primerna za vašo družino.
Pametno je tudi, da en družinski član prevzame plačevanje skupnih položnic, sicer se lahko zgodi, da v dobri veri »saj je plačal partner« račun ostane neplačan. Tako se lahko prihrani tudi pri stroških plačil.

Ni redko, da v skupnem domu s starši živijo finančno osamosvojeni otroci, in prav je, da tudi oni prispevajo v družinski proračun. Le tako se bodo učili odgovornega ravnanja z denarjem in razumeli, kaj prinaša samostojno življenje.

Izberimo najprimernejše bančne račune znotraj družine

Za upravljanje družinskih financ ne potrebujemo posebnega bančnega računa. Osebni računi so povsem dovolj tudi za družinsko življenje, razmislimo pa o tem, da si navzkrižno dodelimo pooblastila. Kot pooblaščena oseba bomo lahko dostopali do sredstev z računa, tudi če imetnik zaradi kakršnega koli razloga ne bi mogel.

Z vidika družine razmislimo tudi o drugih računih. Morda vsak družinski član ne potrebuje vseh različnih plačilnih kartic, morda je dovolj, da ima žena kartico Mastercard, mož pa kartico Visa. Tako se lahko dopolnjujeta pri plačevanju na plačilnih mestih, ki omogočajo plačilo le z eno od teh.

Naredimo pregled dolgov in premoženja članov družine ter poskrbimo za ustrezna pooblastila in zavarovanja
Poleg skupnih ne pozabimo v pregled vključiti tudi osebnih dolgov in premoženja družinskih članov. Čeprav gre za osebne dolgove, dediči v primeru smrti dolžnika od njega namreč podedujejo tudi njegove dolgove, zato je dobro biti na to pripravljen. Če imate najet kredit, preverite, ali imate sklenjeno tudi zavarovanje za primer smrti, in če tega nimate, ga čim prej sklenite. Sploh v primeru stanovanjskih kreditov, saj je ob smrti dolžnika lahko ogroženo bivališče družine.

Vedno pomislite na družinske člane tudi, ko boste najemali nove kredite. Sklenite ustrezna zavarovanja, dobro pa je vedeti tudi, da lahko s partnerjem najameta kredit ali skleneta življenjsko zavarovanje tudi skupaj in zato ugodneje.
Preverimo in poskrbimo, da bo imel tudi partner dostop do našega osebnega premoženja. Povejmo mu, kje imamo zavarovalne police, pogodbe o sklenitvi varčevalnih računov, borzne račune, ključe sefov in podobno ter mu dodelimo pooblastila, kjer je to mogoče. Pogovorimo se tudi, kako razdeliti premoženje v primeru smrti, in dogovorjeno zapišimo v oporoko.

Poskrbimo za finančne rezerve družine

Tako skrbno, kot smo poskrbeli za osebne finančne rezerve, oblikujmo tudi družinske finančne rezerve. Pametno je, da ima tudi družina nekaj rezerve, s katero lahko pokrijemo morebitne nepričakovane stroške popravil v skupnem stanovanju ali na skupnem vozilu.

V finančno rezervo družine spadajo tudi življenjska in nezgodna zavarovanja družinskih članov, ki družinskim članom zagotavljajo finančno varnost v primeru smrti ali nezgode zavarovalca, ko en del prihodkov družine usahne. V okviru družine razmislimo tudi o oblikovanju finančne rezerve za otroke, da jim zagotovimo socialno varnost, finančno pomoč ob osamosvajanju ali dobro izobrazbo.

Preverimo davčni vidik

Davčni vidik upravljanja družinskih financ je sicer obsežnejše poglavje, ki zahteva samostojno obravnavo, vprašanje, o katerem se s partnerji najpogosteje sprašujemo, pa je uveljavljanje vzdrževanih družinskih članov. Smiselno je, da dohodninsko olajšavo za vse družinske člane uveljavlja le eden od staršev, in sicer tisti z višjimi prihodki, saj je lestvica olajšav progresivna – za vsakega nadaljnjega družinskega člana je odstotek olajšave višji. Če si želimo s partnerjem olajšavo razdeliti, je bolje, kot da eden uveljavlja enega, drugi drugega otroka skozi vse leto, to, da vsak po pol leta uveljavljata oba otroka.

Svoj odnos do denarja prenesimo na otroke

Otroke že zgodaj začnimo učiti ravnanja z denarjem. Poleg tega, da jim dajemo žepnino, lahko otroke, seveda glede na doseženo starost in zrelost, vključimo v pogovore o družinskih financah. Tudi če še ne prispevajo v družinski proračun, bodo tako spoznavali, kje vse nastajajo stroški, kaj pomeni kredit, kako načrtovati počitnice ipd. 

Vir: www.nlb.si

15 komentarjev:

  1. Pozdravljeni, registriran sem posojilodajalec zasebnega denarja. Ljudem, podjetjem, ki morajo posodobiti svoje finančne razmere po vsem svetu, dajemo posojila z zelo nizko letno obrestno mero v višini le 4% v enem letu do 30 let povračilo katerega koli dela sveta. Dajemo posojila od 5.000 do 5.000.000. Naša posojila so dobro zavarovana za največjo varnost je naša prioriteta. Zainteresirani naj nas kontaktirajo po e-pošti. Nato nas kontaktirajte danes po e-pošti na: pierredubreuil35@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljene dame in gospodje, ali nujno potrebujete osebno posojilo ali komercialna posojila ali posojilo za zagon projekta ali nakup hiše ali avtomobila ali potrebujete posojilo za kakršen koli namen? Če je odgovor da, vam svetujem, da se obrnete na Sunshine Financial Group prek {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} ali {WhatsApp: +447903159998}.

    Sunshine Financial Group je celovito podjetje za finančne storitve, ki si prizadeva pomagati izboljšati dolgoročne finančne uspehe. Naši prilagojeni programi so zasnovani tako, da pomagajo rasti, zaščititi in ohraniti vaše bogastvo z zagotavljanjem prilagojenih storitev in strokovnega znanja.

    Razlog, zakaj se obrnite na Sunshine Financial Group;
    - Prijavite se kadarkoli in kjer koli.
    - prejemanje gotovine v manj kot 24 urah
    - Lahko si izposodite do 20 milijonov evrov
    - Brez skritih stroškov.
    - subvencionirana obrestna mera 3%
    - Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    - Ponujamo zavarovana in nezavarovana posojila

    Če vam je bilo težko dobiti posojilo za lastniški kapital pri lokalnih bankah ali drugih finančnih inštitutih, ne skrbite več, saj je to podjetje pomagalo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri Sunshine Financial Group, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše potrebe po financiranju. V celotnem postopku boste poskrbeli.

    Če potrebujete nujno posojilo v 24 urah, nam za več informacij vljudno napišite spodaj
    Kontakt po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    Kontakt za WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljene dame in gospodje.
    Moje ime je Susan Benson, posojilodajalec sem in tudi finančni svetovalec. Če potrebujete finančno stabilnost, sem prava oseba, s katero se lahko obrnete, denar ne posojam samo, finančno svetujem vsem. Moja najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost, prosim, sporočite mi in na voljo vam bom 24 ur.

    Če nujno potrebujete finančno okrepitev, sem prava oseba, s katero se obrnete, posojam vse vrste posojila, ne glede na to, ali gre za osebno posojilo, komercialne posojile ali potrebujete posojilo iz kakršnih koli drugih razlogov, vam svetujem, da se obrnete na moj podjetje preko {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljite sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998} in prejmite odgovor v trenutku.

    Moje podjetje je celovito podjetje za finančne storitve, ki je zavezano, da vam pomaga izboljšati dolgoročno finančno uspešnost.

    Lastnosti in ugodnosti;
    ✓ Za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    ✓ Lahko si izposodite od 1.000 EUR do 20 milijonov EUR.
    ✓ Posojilo prejmite v 24 urah.
    ✓ Znatna obrestna mera 3,0%.
    ✓ Dobite možnost, da izberete datum vračila, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju 1-30 let.
    ✓ Enostavna spletna aplikacija.
    ✓ Prilagojeno vodenje in strokovno znanje.
    ✓ Finančno svetovanje.

    Se vam zdi tako težko dobiti posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih? In vas skrbi, da ne boste mogli dobiti posojila? ne skrbi več, ker je moje podjetje pomagalo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše potrebe po financiranju. V celotnem postopku boste poskrbeli.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite zahtevo za posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Kar zadeva financiranje, smo trenutno najboljša možnost. Ne bodite napačni, če nas ignorirate, če želite začeti, nas kontaktirajte.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec in tudi posojilni svetovalec.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko dobi posojilo za lastniški kapital od svojih lokalnih bank ali drugih finančnih institucij. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdravljeni, se soočate s pravočasnimi finančnimi izzivi?
    Sem Susan Benson, sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Glede na gospodarsko stagnacijo, ki jo svet doživlja zaradi nastajajočega virusa Corone, s prisotnostjo denarnega presežka v naši instituciji želimo pospešiti kroženje denarja s financiranjem strank s posojilom v Evropi in zunaj nje.

    Ali potrebujete nujno posojilo za začetek podjetja, nakup hiše ali avtomobila? Potrebujete posojilo iz drugih osebnih razlogov? Če to berete in veste, da potrebujete finančno podporo, se obrnite na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, tako zavarovana kot nezavarovana posojila. Z nami lahko stopite v stik preko e-pošte: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljete sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998 in prejmite odgovor v trenutku.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izboljšati svoje dolgoročne in kratkoročne finančne cilje.

    Lastnosti in ugodnosti;
    * Udobnost - za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    * Fleksibilni znesek - Odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - prejmite posojilo v 24 urah po odobritvi.
    * Fleksibilna obrestna mera 3,0%.
    * Visoke odobritve
    * Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    * Enostavna spletna aplikacija.
    * Prilagojena navodila in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Številni ljudje zaradi nekaterih razlogov tako težko dobijo posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih.

    Če resnično potrebujete rešitev za svoje finančne izzive, samo pišite mojemu podjetju, da vam bomo pomagali s posojilom. Pomagali smo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše finančne potrebe, naša najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost in za vas boste poskrbeli skozi celoten postopek.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite svojo posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ALI;
    WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši
  6. Sem Ingrid, rada bi delila izjemno pričevanje o tem, kako sem dobila 200.000 evrov, POSOJILO preko ELENE NINO kreditne naložbe in vse vrste. če vas zanima posojilo, se obrnite na e-pošto: elenanino0007@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Moje ime je Mark, prihajam iz Slovenije. Vsem želim povedati, če potrebujete pravo posojilo. posojilo Credit Institutions je pravo podjetje za prijavo, saj sem nekaj dni potreboval denar in sem iskal posojilo na spletu. Videl sem podjetje in zaprosil sem za to. Moje podjetje me je 2-krat ogoljufalo za denar. Bil sem tako žalosten, ker Za to sem potreboval denar. Odločil sem se, da poiščem drugo podjetje in zaprosil sem pri drugem podjetju, ki mi je isto podjetje tudi reklo, naj položim denar, kar sem tudi storil, in nikoli nisem dobil posojila. Bilo mi je všeč, kaj se mi dogaja, ker potrebujem nujno denar za nakup hiše, ker če ne pridem kmalu domov, bo moj najemodajalec mene in mojo družino pregnal stran od njegove hiše, zato sem moral dobiti svojo hišo. Ko sem znova iskal, sem videl to podjetje Posojilne kreditne institucije. Videl sem, da je veliko ljudi pričalo o tem podjetju, da je podjetje res odlično, zato sem se sprva bal prijaviti, ker sem dvakrat goljufal, zato sem si rekel, naj poskusim in vidim če je bilo to podjetje resnično, sem se prijavil. Ko sem zaprosil, so mi povedali vse, kar moram storiti, še vedno sem bil prestrašen, vendar sem jim zaupal in zagotovili so mi, da bom v 5 dneh dobil posojilo. Od svoje banke sem prejel obvestilo, da je na mojem bančnem računu znesek 110.000 evrov in bil sem zelo vesel. To sporočilo pišem na spletu, zdaj pa je to podjetje pomagalo tudi dvema mojima bratoma, tako da vsakemu posebej, če potrebujete pravo posojilo. posojilne kreditne institucije je pravo podjetje, pri katerem lahko zaprosite. stopite v stik z njimi samo po e-pošti ali prek e-pošte: ( loancreditinstitutions00@gmail.com ) pošljite jim sporočilo na WhatsApp: +393512114999

    OdgovoriIzbriši
  8. Lep pozdrav vsem. Moje ime je Maryam Ali iz Maroka. Vendar živim v Ljubljani, glavnem mestu Slovenije, videla sem komentarje ljudi, ki so že najeli posojilo pri kreditnih institucijah; In potem sem se odločil, da se prijavim pri njih in že po nekaj dneh sem potrdil svoj račun 70.000 evrov na svojem računu, ki sem ga zahteval. To je res odlična novica. Vsakemu, ki potrebuje posojilo, priporočam, naj pošlje e-pošto na {loancreditinstitutions00@gmail.com} ali njegovemu agentu WhatsApp: +393512114999 Vesel sem, da sem dobil posojilo

    OdgovoriIzbriši
  9. My name is Euphemia Dorothea. God has blessed me with three children and a loving husband. I promise to share this testimony because God is good in my life. 4 months ago I was in desperate need of money until I thought of a loan and then I ran into the wrong hands claiming to be lenders not knowing it was a scam. He collected 1860 euros from me and refused to send me an email. Since then I was confused but God came to save me from one of the believers. I went to church on Sunday after the service. I share the idea with a member of Christians and she introduces me to a loan agency called loan credit institutions, she said that the agency provided an amount of 90,000 euros. I collected the email address of the loan agency and sent them an email on Monday morning telling them the rules and regulations and I followed them. After processing the documents, they gave me a loan in the amount of 120,000 euros. Anyone can contact him via email: loancreditinstitutions00@gmail.com or WhatsApp number: +393512114999

    OdgovoriIzbriši
  10. Moje ime je Euphemia Dorothea. Bog me je blagoslovil s tremi otroki in ljubečim možem. Obljubljam, da bom delila to pričevanje, ker je Bog dober v mojem življenju. Pred 4 meseci sem obupno potrebovala denar, dokler nisem pomislila na posojilo, nato pa sem naletela na narobe roke, ki so trdile, da so posojilodajalci, ne da bi vedele, da gre za prevaro. Od mene je pobral 1860 evrov in mi ni hotel poslati e-pošte. Od takrat sem bil zmeden, vendar me je Bog prišel rešit enega od vernikov. V nedeljo sem šel v cerkev po bogoslužju. Zamisel delim s članom Christians in ona me predstavi posojilna agencija, imenovana posojilne kreditne institucije, je povedala, da je agencija zagotovila znesek 90.000 evrov. Zbral sem e-poštni naslov posojilne agencije in jim v ponedeljek zjutraj poslal e-pošto, v kateri sem povedal pravila in predpise, in sledil sem jim. Po obdelavi dokumentov so mi dali posojilo v višini 120.000 evrov. Vsakdo ga lahko kontaktira preko e-pošte: loancreditinstitutions00@gmail.com ali številke WhatsApp: +393512114999

    OdgovoriIzbriši
  11. Moje ime je Nicolás Miltiades iz Slovenije. Rad bi se zahvalil posojilno-kreditnim institucijam, ki so mi pomagale dobiti posojilo. Zadnje tri mesece sem iskal posojilo za poravnavo svojih dolgov, vsi so me poskušali preslepiti, dokler nisem končno srečal posojilno-kreditnih ustanov. lahko so mi dali posojilo v višini 110.000 evrov. ti lahko tudi pomagajo. pomagali so tudi nekaterim drugim mojim kolegom. Če potrebujete kakršno koli finančno pomoč, se obrnite na njegovo podjetje po e-pošti (loancreditinstitutions00@gmail.com) Številka WhatsApp: +393512114999 Verjamem, da vam lahko pomagajo.

    OdgovoriIzbriši
  12. Potrebujete nujno posojilo? Dajemo osebna posojila? Poslovna posojila? Stanovanjska posojila? Kmetijska posojila? Posojila za izobraževanje? Posojila za konsolidacijo bremenitev? Posojila za tovornjake? Posojila za avto? Hotelska posojila? Refinanciranje posojil? in več šolskih posojil? Zagonska posojila? .Ponujamo po 2% obrestni meri! Pišite nam preko: (dakany.endre@gmail.com)

    posojilna ponudba

    OdgovoriIzbriši
  13. Moje pričevanje Pozdravljeni vsi
    Tukaj sem, da pričam, kako sem dobil posojilo od posojilnih kreditnih ustanov, potem ko sem večkrat zaprosil za različne posojilodajalce, ki so obljubili pomoč, a mi posojila nikoli niso dali. Dokler me moj prijatelj ni predstavil posojilnim kreditnim institucijam in mi obljubil, da mi bo pomagal, in dejansko so storili, kot so obljubili, brez kakršnega koli odlašanja. Nikoli si nisem mislil, da še obstajajo zanesljivi posojilodajalci, dokler nisem srečal posojilno-kreditnih ustanov, ki so res pomagale pri posojilu v višini 13.000 evrov in spremenile moje prepričanje. Ne vem, ali na kakršen koli način potrebujete resnično in nujno posojilo. Obrnite se na posojilne kreditne institucije po e-pošti: loancreditinstitutions00@yahoo.com
    Whatsapp številka: +393512640785 ali: +393509313766
    ali :+393512114999.
    Elektronski naslov: loancreditinstitutions00@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  14. Moje pričevanje Pozdravljeni vsi
    Tukaj sem, da pričam, kako sem dobil posojilo od posojilnih kreditnih ustanov, potem ko sem večkrat zaprosil za različne posojilodajalce, ki so obljubili pomoč, a mi posojila nikoli niso dali. Dokler me moj prijatelj ni predstavil posojilnim kreditnim institucijam in mi obljubil, da mi bo pomagal, in dejansko so storili, kot so obljubili, brez kakršnega koli odlašanja. Nikoli si nisem mislil, da še obstajajo zanesljivi posojilodajalci, dokler nisem srečal posojilno-kreditnih ustanov, ki so res pomagale pri posojilu v višini 13.000 evrov in spremenile moje prepričanje. Ne vem, ali na kakršen koli način potrebujete resnično in nujno posojilo. Obrnite se na posojilne kreditne institucije po e-pošti: loancreditinstitutions00@yahoo.com
    Whatsapp številka: +393512640785 ali: +393509313766
    ali :+393512114999.
    Elektronski naslov: loancreditinstitutions00@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Moje pričevanje Pozdravljeni vsi
    Tukaj sem, da pričam, kako sem dobil posojilo od posojilnih kreditnih ustanov, potem ko sem večkrat zaprosil za različne posojilodajalce, ki so obljubili pomoč, a mi posojila nikoli niso dali. Dokler me moj prijatelj ni predstavil posojilnim kreditnim institucijam in mi obljubil, da mi bo pomagal, in dejansko so storili, kot so obljubili, brez kakršnega koli odlašanja. Nikoli si nisem mislil, da še obstajajo zanesljivi posojilodajalci, dokler nisem srečal posojilno-kreditnih ustanov, ki so res pomagale pri posojilu v višini 13.000 evrov in spremenile moje prepričanje. Ne vem, ali na kakršen koli način potrebujete resnično in nujno posojilo. Obrnite se na posojilne kreditne institucije po e-pošti: loancreditinstitutions00@yahoo.com
    Whatsapp številka: +393512640785 ali: +393509313766
    ali :+393512114999.
    Elektronski naslov: loancreditinstitutions00@gmail.com

    OdgovoriIzbriši