četrtek, 28. november 2019

Posledice dviga minimalne plače na socialne transferje

Bruto minimalna plača se bo s 1.1.2020 zvišala iz sedanjih 886,63 eur na 940,58 eur. 
 
 

Zvišanje minimalne plače vpliva na družinski proračun

Zvišanje minimalne plače je za prejemnike dobra novica. Marsikdo pa se ob tem sprašuje če in kako bo zvišanje minimalne plače dejansko vplivalo na družinski proračun. Mnogo slovenskih družin namreč koristi pravice iz javnih sredstev (otroški dodatek, državne štipendije in znižano plačilo vrtca). Večinoma so te pravice neposredno odvisne od dohodkovnega razreda staršev otroka. Zvišanje minimalne plače torej lahko vpliva dohodkovni razred družine.

Subvencija za znižano plačilo vrtca

Subvencije za znižano plačilo vrtca lahko uveljavljate starši za otroke, ki so vključeni v javne vrtce, zasebne vrtce s koncesijo ali zasebne vrtce, ki se financirajo iz občinskega proračuna. Višina plačila vrtca se določi glede na dohodkovni razred staršev otroka. Odvisna je torej od povprečnega mesečnega dohodka družine, deljenega s številom oseb. Višina plačila se z odločbo določi kot odstotek, ki ga plačate starši od cene programa, v katerega je otrok vključen. Starši z najnižjimi dohodki ste plačila oproščeni, starši z najvišjimi dohodki pa plačate 77 % cene programa.

Kateri dohodki in premoženje se upoštevajo? In kako vplivajo?

Pri ugotavljanju upravičenosti do znižanja plačila vrtca se upoštevajo:
  • Dohodki: ki ste jih prejeli v preteklem koledarskem letu, in sicer kot neto razpoložljivi dohodek na podlagi odločbe o odmeri dohodnine (torej tudi zvišanje minimalne plače).
  • Premoženje: nepremičnine, osebna in druga vozila, vodna plovila, lastniški deleži gospodarskih družb ali zadrug, vrednostni papirji, denar na transakcijskem ali drugem računu, hranilne vloge in druga denarna sredstva po izjavi posameznika ter drugo premično premoženje.

Premoženje se pri ugotavljanju upravičenosti do znižanja plačila vrtca upošteva tako, da se dohodkom družine prišteje znesek, ki bi ga v enem letu prejeli iz obresti, izračunanih od vrednosti premoženja, če bi imeli znesek v vrednosti premoženja, položen na bančnem računu v obliki vezane vloge. Pri tem se upošteva povprečna letna obrestna mera za gospodinjstva za vezane vloge od 1 do 2 let, za leto pred letom vložitve vloge po podatkih Banke Slovenije.

Kaj zvišanje minimalne plače pomeni za ceno vrtca?


Pri letnih pravicah, kamor spada tudi subvencija za znižano plačilo vrtca, se praviloma upošteva dohodek iz preteklega leta. To pomeni, da bosta imela zvišanje minimalne plače, ki bi lahko nekatere družine pomaknilo v naslednji dohodkovni razred, in dvig meja dohodkovnih razredov (s 1.2.2019 so se dohodkovne meje dvignile za 1,4%), ki bi za nekatere družine pomenil izboljšanje njihovega položaja, za družine z veljavnimi odločbami o upravičenosti do pravic učinek šele ob izdaji novih odločb oziroma šele v prihodnjem letu.

Če povzamemo to pomeni, da bo zvišanje minimalne plače na letne pravice praviloma lahko vplivalo šele v letu 2021. Takrat bodo namreč izdane dohodninske odločbe za leto 2020.

Katere družine pa bi lahko občutile posledice zvišanja minimalne plače?


Spremembe zaradi spremenjenih meja in višjih plač naj bi občutili le v tistih družinah, ki so bile po dosedanjih mejah na skrajnem spodnjem ali zgornjem robu. Vsak primer je drugačen, odvisen od dohodka na družinskega člana in premoženja.
 
Vir: www.data.si

8 komentarjev:

  1. Pozdravljene dame in gospodje, ali nujno potrebujete osebno posojilo ali komercialna posojila ali posojilo za zagon projekta ali nakup hiše ali avtomobila ali potrebujete posojilo za kakršen koli namen? Če je odgovor da, vam svetujem, da se obrnete na Sunshine Financial Group prek {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} ali {WhatsApp: +447903159998}.

    Sunshine Financial Group je celovito podjetje za finančne storitve, ki si prizadeva pomagati izboljšati dolgoročne finančne uspehe. Naši prilagojeni programi so zasnovani tako, da pomagajo rasti, zaščititi in ohraniti vaše bogastvo z zagotavljanjem prilagojenih storitev in strokovnega znanja.

    Razlog, zakaj se obrnite na Sunshine Financial Group;
    - Prijavite se kadarkoli in kjer koli.
    - prejemanje gotovine v manj kot 24 urah
    - Lahko si izposodite do 20 milijonov evrov
    - Brez skritih stroškov.
    - subvencionirana obrestna mera 3%
    - Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    - Ponujamo zavarovana in nezavarovana posojila

    Če vam je bilo težko dobiti posojilo za lastniški kapital pri lokalnih bankah ali drugih finančnih inštitutih, ne skrbite več, saj je to podjetje pomagalo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri Sunshine Financial Group, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše potrebe po financiranju. V celotnem postopku boste poskrbeli.

    Če potrebujete nujno posojilo v 24 urah, nam za več informacij vljudno napišite spodaj
    Kontakt po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    Kontakt za WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobrodošli v podjetju Atlas Financial. Delavnim podjetjem zagotavljamo finančno pomoč, da hitro dobijo denar, ki ga potrebujejo za posamezna podjetja s 3-odstotno obrestno mero. Imamo fleksibilno kreditno sposobnost, ki ji zaupajo milijoni, uveljavite se v nekaj minutah. Naše zmogljivosti; Hitra prijava, takojšnja odločitev, hitro financiranje, namenska podpora.

    Kontaktna pisarna: Atlasloanfirm@outlook.com

    Telefon / whatsapp: +1 443 345-9339

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljene dame in gospodje.
    Moje ime je Susan Benson, posojilodajalec sem in tudi finančni svetovalec. Če potrebujete finančno stabilnost, sem prava oseba, s katero se lahko obrnete, denar ne posojam samo, finančno svetujem vsem. Moja najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost, prosim, sporočite mi in na voljo vam bom 24 ur.

    Če nujno potrebujete finančno okrepitev, sem prava oseba, s katero se obrnete, posojam vse vrste posojila, ne glede na to, ali gre za osebno posojilo, komercialne posojile ali potrebujete posojilo iz kakršnih koli drugih razlogov, vam svetujem, da se obrnete na moj podjetje preko {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljite sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998} in prejmite odgovor v trenutku.

    Moje podjetje je celovito podjetje za finančne storitve, ki je zavezano, da vam pomaga izboljšati dolgoročno finančno uspešnost.

    Lastnosti in ugodnosti;
    ✓ Za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    ✓ Lahko si izposodite od 1.000 EUR do 20 milijonov EUR.
    ✓ Posojilo prejmite v 24 urah.
    ✓ Znatna obrestna mera 3,0%.
    ✓ Dobite možnost, da izberete datum vračila, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju 1-30 let.
    ✓ Enostavna spletna aplikacija.
    ✓ Prilagojeno vodenje in strokovno znanje.
    ✓ Finančno svetovanje.

    Se vam zdi tako težko dobiti posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih? In vas skrbi, da ne boste mogli dobiti posojila? ne skrbi več, ker je moje podjetje pomagalo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše potrebe po financiranju. V celotnem postopku boste poskrbeli.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite zahtevo za posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Kar zadeva financiranje, smo trenutno najboljša možnost. Ne bodite napačni, če nas ignorirate, če želite začeti, nas kontaktirajte.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec in tudi posojilni svetovalec.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko dobi posojilo za lastniški kapital od svojih lokalnih bank ali drugih finančnih institucij. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdravljeni, se soočate s pravočasnimi finančnimi izzivi?
    Sem Susan Benson, sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Glede na gospodarsko stagnacijo, ki jo svet doživlja zaradi nastajajočega virusa Corone, s prisotnostjo denarnega presežka v naši instituciji želimo pospešiti kroženje denarja s financiranjem strank s posojilom v Evropi in zunaj nje.

    Ali potrebujete nujno posojilo za začetek podjetja, nakup hiše ali avtomobila? Potrebujete posojilo iz drugih osebnih razlogov? Če to berete in veste, da potrebujete finančno podporo, se obrnite na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, tako zavarovana kot nezavarovana posojila. Z nami lahko stopite v stik preko e-pošte: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljete sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998 in prejmite odgovor v trenutku.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izboljšati svoje dolgoročne in kratkoročne finančne cilje.

    Lastnosti in ugodnosti;
    * Udobnost - za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    * Fleksibilni znesek - Odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - prejmite posojilo v 24 urah po odobritvi.
    * Fleksibilna obrestna mera 3,0%.
    * Visoke odobritve
    * Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    * Enostavna spletna aplikacija.
    * Prilagojena navodila in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Številni ljudje zaradi nekaterih razlogov tako težko dobijo posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih.

    Če resnično potrebujete rešitev za svoje finančne izzive, samo pišite mojemu podjetju, da vam bomo pomagali s posojilom. Pomagali smo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše finančne potrebe, naša najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost in za vas boste poskrbeli skozi celoten postopek.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite svojo posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ALI;
    WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši
  6. NUDIMO NUJNA POSOJILA OD 15000 EUR DO 72.000 USD KAKRŠNI ZNESEK IZBIRE IN 2-4
    URE STORITEV USPEŠNA TRANSAKCIJA Z 2% OBRESTNIM STOPNAMAM ZA POSLOVANJE
    IN ZASEBNO
    NAMEN UPORABE Z E-POŠTNIM SPOROČILOM NA:
    philipmorganloanservice00@gmail.com

    IZPOLNITE IN VRNITE

    Ime:
    Znesek posojila :
    Trajanje:
    Spol:
    Država:
    Cilj:
    Telefonska številka:

    VAŠ ODGOVOR JE TAKOJ POTREBEN

    OdgovoriIzbriši
  7. Ako vam je potrebna profesionalna pomoć za oporavak ukradene kriptovalute ili ako je poslana na pogrešnu adresu novčanika, daljinski hakirajte telefon supružnika, za pomoć kontaktirajte easybinarysolutions@gmail.com.

    OdgovoriIzbriši
  8. YOU GOT SCAMMED⁉️
    HERE IS WHAT YOU NEED TO DO‼️

    Contact “PYTHONAX” Immediately ✅✔️ using any of the emails below -:
    Pythonaxservices@gmail.com
    Pythonaxhacks@gmail.com
    Services@pythonax.tech

    Contacting Authorities might be helpful but most times this scam cases are not taking seriously especially if the money lost isn’t as much or people scammed aren’t as many. Most times people feel ashamed to contact authorities.

    WHO OR WHAT IS PYTHONAX⁉️

    PYTHONAX are a group of skilled hackers who use their skills to help individuals who got scammed and defrauded by tracking down the scammers using information provided. The internet today is filled with fake adverts used to scam people of their money and there isn’t really anyway to stop it. The adverts promoting this scams are so convincing and realistic that you really can’t differentiate it from what is legit and what isn’t.

    Some of the common scam that really takes a lot from people are things like-:
    ❌ Crypto & Forex Trading Scam
    ❌ Bank Loan Scam
    ❌ Buying & Purchasing Products Online
    ❌ Dating Scam (Catfishing)
    ❌ Black

    HOW WILL PYTHONAX HELP, YOU MIGHT ASK❓

    We what PYTHONAX basically do is use information you can provide about a scammer, to determine the best strategy to help you get your money back. Everything PYTHONAX do is professional and won’t be traced back to you as they keep their work discreet and clean.

    It doesn’t matter how much you were scammed, doesn’t matter what you were in contact with the scammers for, they will take up your case and will do everything within their disposal to get your money back.

    If you happen to be a victim of scammers and you reading this now, take a deep breath and stay calm, you are getting your money back. You are just an email away.

    Contact Email-:
    Pythonaxservices@gmail.com
    Pythonaxhacks@gmail.com
    Services@pythonax.tech








    PYTHONAX
    Service ©️2024.


    OdgovoriIzbriši