četrtek, 21. november 2019

Povezane osebe - kdo se smatra za povezane osebe pri normirancih?

Povezane osebe v primeru normiranega s.p. lahko ključno pripomorejo k temu, da normiranec preseže zakonsko mejo prihodkov. Veliko se dandanes govori o normirancih. Zakaj? Podjetniki premalo upoštevajo pravila, ki določajo omejitve prihodkov, ki jih lahko normiranci realizirajo. Še posebej pomembno je, kaj vse se upošteva kot prihodek v primeru, da podjetnik vodi finančno poslovanje podjetja na način normiranih odhodkov. Prihodki povezanih oseb se pri normirancih namreč lahko seštevajo. Tako lahko podjetnik veliko prej preseže omejitev prihodkov, ki jih ima kot normiranec. 
 
 

Kdo so povezane osebe?

16. člen Zakona o dohodnini (ZDoh-2) šteje za povezano osebo družinskega člana ali katerokoli osebo, ki jo nadzira ali običajno nadzira zavezanec.

Kot družinski član se v tem primeru smatra:
  • zakonec, zavezanec, prednika ali potomec zavezanca ali njegovega zakonca, zakonca prednika ali potomca zavezanca ali njegovega zakonca,
  • brati in sestre oziroma polbratje in polsestre ter posvojenci in posvojitelji,
  • partner oziroma partnerica, s katerim zavezanec živi v registrirani istospolni partnerski skupnosti, po zakonu, ki ureja registracijo istospolne partnerske skupnosti.

Pod nadziranje (pravne) osebe se šteje, kadar ima lastniški delež ali pravico do lastniškega deleža v višini najmanj 25 % v obliki vrednosti vseh deležev ali v obliki glasovalne pravice na podlagi lastniških deležev pri konkretni osebi.

Omejitve prihodkov za vodenje knjig po normiranih stroških so 300.000 evrov v dveh zaporednih letih. Omejitve so tudi pri določanja absolutnih zneskov priznanih normiranih stroškov:
  • pri s.p.-ju, kjer ni nobenega zaposlenega, se upoštevajo priznani normirani stroški le do 80% (od 50.000 evrov) v kateremkoli letu.
  • pri s.p.-ju, kjer je vsaj ena oseba zaposlena za polni delovni čas (vsaj 5 mesecev), pa je omejitev 80% priznanih stroškov do 100.000 evrov letnih prihodkov. Slednje velja tudi za samozaposlene – torej zaposlene za polni delovni čas v lastnem s.p.-ju.
Povezane osebe ali izigravanje bolj ugodne obdavčitve normirancev?

Zakaj se povezane osebe upoštevajo tudi pri normirancih? Namen upoštevanja povezanih oseb pri normirancih je zajeziti manipuliranje izpolnjevanje pogoja glede praga prihodkov z verižnim ustanavljanjem zavezancev. S tem se za povezane osebe omeji tudi prelivanje prihodkov od zavezancev, ki davčno osnovo ugotavljajo na podlagi dejanskih odhodkov.

So za povezane osebe možne izjeme?

V kolikor zavezanec dokaže, da glavni ali eden od glavnih namenov sheme poslovanja ni bilo izpolnjevanje pogojev za ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov, se prihodki ne seštevajo. Zavezanec mora tako davčnemu organu dokazati (utemeljiti), da njegov način poslovanja ne predstavlja sheme, katere glavni namen je izpolnjevanje pogojev za ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov.
 
Vir: www.data.si

5 komentarjev:

  1. Zdravo,

    Ali potrebujete ugodno posojilo za svoje zadovoljstvo? Ponujamo cenovno ugodno posojilo v višini 3% za lokalne in mednarodne posojilojemalce. Smo certificirani, zaupanja vredni, zanesljivi, učinkoviti, hitri in dinamični ter sodelujemo. damo dolgoročno posojilo največ od 2 do 50 let.

    Ali potrebujete neposredno, enostavno in cenovno ugodno posojilo za plačilo dolga, ustanovitev podjetja ali iz katerega koli drugega razloga? V tem primeru se obrnite na nas z zahtevo posojila.

    Ta ponudba je namenjena resnim ljudem.

    Če vas zanima, se obrnite na nas preko: E-pošta: easyloanfirm2020@gmail.com


    Smo certificirani,
    zanesljiv, zanesljiv, učinkovit, hiter in dinamičen.

    Lep pozdrav,
    Derek Douglas
    easyloanfirm2020@gmail.com



    3% enostavna in ugodna ponudba za posojilo

    OdgovoriIzbriši
  2. Zdravo,

    Ali potrebujete ugodno posojilo za svoje zadovoljstvo? Ponujamo cenovno ugodno posojilo v višini 3% za lokalne in mednarodne posojilojemalce. Smo certificirani, zaupanja vredni, zanesljivi, učinkoviti, hitri in dinamični ter sodelujemo. damo dolgoročno posojilo največ od 2 do 50 let.

    Ali potrebujete neposredno, enostavno in cenovno ugodno posojilo za plačilo dolga, ustanovitev podjetja ali iz katerega koli drugega razloga? V tem primeru se obrnite na nas z zahtevo posojila.

    Ta ponudba je namenjena resnim ljudem.

    Če vas zanima, se obrnite na nas preko: E-pošta: easyloanfirm2020@gmail.com


    Smo certificirani,
    zanesljiv, zanesljiv, učinkovit, hiter in dinamičen.

    Lep pozdrav,
    Derek Douglas
    easyloanfirm2020@gmail.com



    3% enostavna in ugodna ponudba za posojilo

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljene dame in gospodje.
    Moje ime je Susan Benson, posojilodajalec sem in tudi finančni svetovalec. Če potrebujete finančno stabilnost, sem prava oseba, s katero se lahko obrnete, denar ne posojam samo, finančno svetujem vsem. Moja najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost, prosim, sporočite mi in na voljo vam bom 24 ur.

    Če nujno potrebujete finančno okrepitev, sem prava oseba, s katero se obrnete, posojam vse vrste posojila, ne glede na to, ali gre za osebno posojilo, komercialne posojile ali potrebujete posojilo iz kakršnih koli drugih razlogov, vam svetujem, da se obrnete na moj podjetje preko {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljite sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998} in prejmite odgovor v trenutku.

    Moje podjetje je celovito podjetje za finančne storitve, ki je zavezano, da vam pomaga izboljšati dolgoročno finančno uspešnost.

    Lastnosti in ugodnosti;
    ✓ Za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    ✓ Lahko si izposodite od 1.000 EUR do 20 milijonov EUR.
    ✓ Posojilo prejmite v 24 urah.
    ✓ Znatna obrestna mera 3,0%.
    ✓ Dobite možnost, da izberete datum vračila, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju 1-30 let.
    ✓ Enostavna spletna aplikacija.
    ✓ Prilagojeno vodenje in strokovno znanje.
    ✓ Finančno svetovanje.

    Se vam zdi tako težko dobiti posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih? In vas skrbi, da ne boste mogli dobiti posojila? ne skrbi več, ker je moje podjetje pomagalo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše potrebe po financiranju. V celotnem postopku boste poskrbeli.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite zahtevo za posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Kar zadeva financiranje, smo trenutno najboljša možnost. Ne bodite napačni, če nas ignorirate, če želite začeti, nas kontaktirajte.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec in tudi posojilni svetovalec.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko dobi posojilo za lastniški kapital od svojih lokalnih bank ali drugih finančnih institucij. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdravljeni, se soočate s pravočasnimi finančnimi izzivi?
    Sem Susan Benson, sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Glede na gospodarsko stagnacijo, ki jo svet doživlja zaradi nastajajočega virusa Corone, s prisotnostjo denarnega presežka v naši instituciji želimo pospešiti kroženje denarja s financiranjem strank s posojilom v Evropi in zunaj nje.

    Ali potrebujete nujno posojilo za začetek podjetja, nakup hiše ali avtomobila? Potrebujete posojilo iz drugih osebnih razlogov? Če to berete in veste, da potrebujete finančno podporo, se obrnite na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, tako zavarovana kot nezavarovana posojila. Z nami lahko stopite v stik preko e-pošte: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljete sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998 in prejmite odgovor v trenutku.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izboljšati svoje dolgoročne in kratkoročne finančne cilje.

    Lastnosti in ugodnosti;
    * Udobnost - za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    * Fleksibilni znesek - Odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - prejmite posojilo v 24 urah po odobritvi.
    * Fleksibilna obrestna mera 3,0%.
    * Visoke odobritve
    * Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    * Enostavna spletna aplikacija.
    * Prilagojena navodila in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Številni ljudje zaradi nekaterih razlogov tako težko dobijo posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih.

    Če resnično potrebujete rešitev za svoje finančne izzive, samo pišite mojemu podjetju, da vam bomo pomagali s posojilom. Pomagali smo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše finančne potrebe, naša najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost in za vas boste poskrbeli skozi celoten postopek.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite svojo posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ALI;
    WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši