ponedeljek, 12. november 2018

5 nasvetov za bolj prijetno pisarno

Dolg delovni teden lahko vpliva na vaše zdravje, a s samo nekaj minutami na dan lahko svoje delovno okolje spremenite v prostor, kjer boste produktivni in osredotočeni. Predstavljamo pet načinov, na katere si lahko svoje delovno okolje naredite bolj prijetno.



Pisalna miza za stoječe delo
Šest ur sedenja povečuje tveganje za občutke tesnobe in depresijo, ugotavlja britanska zveza za psihološke znanosti. Koliko posledic šele pusti osem ur sedenja na dan? Rešitev za boljšo držo in tudi večje zdravje zaposlenih ponujajo pisalne mize za stoječe delo. Te so po višini nastavljive in omogočajo tako sedeče in stoječe delo ter menjavo med enim in drugim.



Sobne rastline in slike
Dr. Chris Knight je v raziskavi, objavljeni leta 2014, ugotovil, da so pisarne, v katerih ni sobnih rastlin, slik, fotografij ali drugih »motečih elementov«, najslabše delovno okolje. Knight je še ugotovil, da so zaposleni, ki delajo v okolju, kjer je ogromno zelenega (razgled, sobne rastline …) za 15 odstotkov bolj produktivni. Najboljša izbira so sobne rastline, ki ne zahtevajo veliko nege in zalivanja.

Spomladansko čiščenje
Stari zapiski s sestankov, umazane skodelice, prazne vrečke s sendviči, umazana tipkovnica sestavljajo zelo žalostno delovno okolje. Raziskava, ki jo je naredil inštitut za nevroznanosti na Princetonu, je pokazala, da številne vizualne stimulacije (ali po domače šara na pisalni mizi) tekmujejo za vašo pozornost. Osredotočenost lahko dosežemo s pospravljeno mizo. In očiščeno tipkovnico (na kateri je 20 tisočkrat več bakterij kot na toaletni deski).
 
Ergonomična pisarniška oprema
Da v službi ne bi utrpeli sindroma karpalnega kanala (utesnitev medialnega živca v zapestju) se odločite za ergonomično pisarniško opremo. Drugače oblikovana oprema izboljša držo, poskrbi za udobje in podpira vašo roko.

Dobra osvetlitev
Raziskava iz Nizozemske je ugotovila, da so bili pisarniški delavci, ki so bili med delovnim tednom izpostavljeni dnevni svetlobi, manj zaspani in bolj polni energije. Podobna raziskava iz Turčije je ugotovila, da tri ure dnevne svetlobe več na dan izboljša počutje in zmanjša možnost pregorevanja na delovnem mestu. Poskrbite, da bo vaša pisalna miza čim bližje oknu.

Vir: www.deloindom.si

3 komentarji:

  1. Ponujamo zasebna, komercialna in osebna posojila z zelo nizkimi letnimi obrestnimi merami, ki znašajo od 2% v enem letu do 50 let odplačevanja povsod po svetu. Ponujamo posojila od 5000 do 100 milijonov EUR. Naša posojila so dobro zavarovana za največjo varnost je naša prioriteta. Se ponoči izgubljate v spanju in vas skrbi, kako pridobiti zakonitega posojilodajalca? Ali na hitro grizite nohte? Namesto da bi vas prizadeli, se obrnite na Mark Home Posojilo (Posojilne storitve) zdaj, strokovnjake, ki pomagajo ustaviti slaba posojila iz kreditne zgodovine, da bi našli rešitev, da je zmaga naše poslanstvo. E-pošta: markmoelloanhouse@hotmail.com
    Prosilci morajo izpolniti prijavni obrazec po izposoji:
    OBRAZEC ZA PRIJAVO POSOJILA
    Vaše ime in priimek *
    Vaš e-poštni naslov *
    Vaša telefonska številka *
    Vaš naslov *
    Tvoje mesto *
    Država / provinca *
    država *
    Spol *
    Datum rojstva *
    Imate račun? *
    Ste se že prijavili? *
    Potreben znesek posojila *
    Dolžina posojila *
    Namen posojila *
    Ali ste se že prej prijavili v kateri koli posojilni družbi *
    Pošljite mi skenirano kopijo osebnega dokumenta: *
    E-pošta posojilodajalca: markmoelloanhouse@hotmail.com
    S spoštovanjem,
    G.Mark Moel.
    markmoelloanhouse@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  2. ZDRAVO; Potrebujete posojilo?
    Nudimo vse vrste posojilnih storitev: osebno posojilo, poslovno posojilo, hipotekarno posojilo, avto posojilo, konsolidacijsko posojilo, posojilo za plačilo računov in še veliko več.

    Ali potrebujete posojilo za financiranje vašega projekta?
    Lahko vas podpremo s posojilom za izvajanje vaših projektov, kot so: gradnja hiš, pisarn, kmetij, pa tudi financiranje vaših potovalnih projektov, vašega podjetja ali projekta, za katerega potrebujete zunanje financiranje.

    Potrebujete investicijski sklad?
    Lahko vlagamo v vaše velike projekte. To je rezervirano za podjetja, ki iščejo vlagatelje za financiranje njihovih raziskovalnih projektov, nepremičninskih projektov, prevzemov in drugih poslovnih potreb.

    IZBERITE NAJBOLJŠE MOŽNOSTI KREDITA ZDAJ
    Za več informacij o naših storitvah nas kontaktirajte preko tega e-poštnega naslova: novaglobalfinances@gmail.com

    Kaj ponujamo;
    Nudimo vse vrste posojilnih storitev. Nudimo zavarovana in nezavarovana posojila, prav tako pa lahko zaprosite tudi za dolgoročne in kratkoročne posojila po zelo ugodni obrestni meri. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Lahko si pomagamo!
    NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES je podružnica ene najmočnejših finančnih skupin v Evropi in po vsem svetu z velikim kapitalom. Sledimo strategiji prisotnosti, kjer najdemo rast, povezujemo kupce z možnostmi, ki jih ustvarja, pomagamo rasti podjetjem, gospodarskemu razvoju in posameznikom, da uresničijo svoje ambicije. Trgovali smo že več let in v današnjem času dajali nešteto posojil .

    Pošljite zahtevo za posojilo zdaj !!!
    Ime: Camilla Karlsen (uradnica za posojilo)
    Kontaktna pošta: novaglobalfinances@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  3. RABITE POSOJILO? tinvestor53@gmail.com Izdajamo posojila z ugodno obrestno mero 2% Captain One ponuja odlične in profesionalne finančne storitve in smo znani in pravi posojilodajalci denarja po vsem svetu
    Naše storitve vključujejo naslednje:

    *Študentska posojila:
    Posojilo za tovornjak:
    Osebno posojilo:
    Posojilo za konsolidacijo dolga:
    Avtomobilska posojila:
    Poslovno posojilo:
    Študentsko posojilo:
    Hipotekarno posojilo:
    Posojilo za refinanciranje:
    Stanovanjsko posojilo:
    Posojilo za izboljšanje:
    Gradbeno posojilo:

    Veselimo se vašega odgovora in svetoval vam bom, kako vplačati sredstva na vaš bančni račun, o tem pa se bo razpravljalo tudi o obrestni meri, preden bosta obe strani podpisali pogodbo o posojilu. Kontaktirajte nas ne glede na vašo lokacijo brez zavarovanja za več informacij o kako začeti: (Whats App) številka: +16892107004 tinvestor53@gmail.com g. Thomas

    OdgovoriIzbriši