ponedeljek, 13. februar 2017

Težave in rešitve pri prijavi poslovnega naslova

Prijava poslovnega naslova podjetja je eno izmed tistih osnovnih opravil, ki jih mora nadobudni podjetnik opraviti že na začetku svoje poslovne poti. Ne gre pa le za formalnost – od izbire naslova je lahko v veliki meri odvisno tudi poslovanje podjetja, predvsem v začetku.

Zato je še posebej pomembno, da se podjetnik v tej fazi izogne težavam, ki se včasih pojavljajo pri prijavi poslovnega naslova. Obstajajo tri možnosti, ko je govora o prijavi poslovnega naslova za mlado podjetje: 
Prijava na domačem naslovu

Mnogim podjetnikom se zdi samoumevno, da domači naslov uporabijo tudi za poslovanje svojega podjetja. To pride v poštev pri podjetjih, ki opravljajo tihe dejavnosti in nimajo predpisanih zahtev o poslovnih prostorih. Je pa treba za uporabo naslova za poslovne namene pridobiti soglasje lastnika objekta, če podjetnik sam ni lastnik te nepremičnine. Pri prijavljanju naslova v stanovanjskem bloku, je treba pridobiti soglasja etažnih lastnikov. Prednost druženja poslovnega in domačega naslova pa je seveda cena.
Najem poslovnih prostorov

Odlična opcija za večja podjetja ali podjetnike, ki jim finančna investicija že v začetku ni problem. Najem poslovnih prostorov omogoča skoraj poljubno izbiro poslovnega naslova, seveda pa prinaša še mnoge druge prednosti, ki jih lahko koristijo lastniki poslovnih prostorov. Žal ta možnost za večino novopečenih podjetnikov zaradi razmeroma visokih stroškov ne pride v poštev, še posebej ne v velikih mestih in poslovnih središčih. 

Virtualna pisarna oz. najem poslovnega naslova

Ena izmed priljubljenih alternativ pa je tudi virtualna pisarna oz. najem poslovnega naslova. Pri tem predmet najema niso dejanski prostori, temveč zgolj naslov. Cena je zato primerno nižja, saj ni treba plačevati najemnine za prostore in drugih stroškov, naslov pa vseeno deluje tako, da ga podjetnik lahko uporabi kot poslovni naslov za svoje podjetje. Omogoča prejemanje pošte, kar je ena izmed zahtev, odvisno od ponudbe pa tudi mnoge druge storitve. Ta opcija je zelo ugodna za tiste, ki ne potrebujejo poslovnih prostorov, bi pa radi koristili prednosti privlačnega naslova.
V kolikor vas zanima najem poslovnega naslova ali poslovna pisarna, se lahko obrnete tudi na nas. Več informacij dobite na naši spletni strani.

VIR: mladipodjetnik.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar