petek, 31. avgust 2018

Prodajate? Ponudite še lizing in prodajte več!

Pri iskanju načinov za povečanje prodaje podjetja le redko pomislijo na celovito rešitev za kupca, ki vključuje tudi financiranje. Lizing? Tega vendar ponujajo banke in podjetja za lizing, kajne? A prav tu se skriva ključ do večje prodaje, še posebej pri izdelkih večjih vrednosti.

Poglejmo na primer, kako lahko izgleda prodaja digitalnega tiskarskega stroja v vrednosti 350.000 EUR: 
 
Mlado podjetje (tiskarna) se zanima za nakup nove opreme. Tiskarski stroj je del širše rešitve, s katero želijo ostati hitro prilagodljivi različnim zahtevam trga in svojim strankam ponuditi najboljše storitve oziroma produkte. Bolj kot lastništvo nad stroji in opremo jih zanima redno posodabljanje opreme, s katero bodo lahko ves čas v koraku s časom in najsodobnejšimi tiskarskimi trendi. Zavedajo se, da bodo, če bodo med najboljšimi, njihove potrebe presegle zmogljivost stroja že čez leto ali dve. Hkrati si večjega stroja trenutno ne morejo in ne želijo privoščiti.

Prodajalec jim kot eno izmed možnosti ponudi financiranje preko lizinga, ki se popolno prilega poslovnemu načrtu in rasti tiskarne. Pogoji za lizing so mlademu podjetju prijaznejši, nov tiskarski stroj ne bo obremenil njihovih bilanc ter povečal dolgov, poleg tega pa bodo lahko ob načrtovani rasti podjetja in širitvi ponudbe čez dve leti stroj enostavno zamenjali za večjega, sodobnejšega in zmogljivejšega.

Že iz zgornjega primera vidimo, da morajo biti danes uspešni prodajalci tudi finančni svetovalci. Stranki se morajo približati z zanjo najprimernejšo obliko financiranja. In ne le v poslovnem svetu, lizing prinaša vrsto ugodnosti tudi za fizične osebe, zato je lahko odličen as iz rokava za večje nakupe.
 
VIR: https://poslovni.azimut360.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar