ponedeljek, 3. julij 2017

EU odslej z enotno spletno platformo za izmenjavo informacij o podjetjih

9.6.2017 je začela delovati enotna spletna platforma za izmenjavo informacij o podjetjih v EU. Kot so sporočili iz Bruslja, bo povezanost nacionalnih poslovnih registrov olajšala čezmejno trgovino ter izboljšala zaupanje in preglednost na enotnem trgu EU.

Državljani, podjetja in nacionalni organi lahko odslej prek portala e-pravosodje iščejo informacije o podjetjih iz nacionalnih poslovnih registrov. Nov sistem bo prav tako izboljšal komunikacijo med registri, saj omogoča izmenjavo zanesljivih informacij o podjetjih.

Evropska komisarka za pravosodje Vera Jourova je ob začetku delovanja nove platforme pojasnila, da lahko odslej potrošniki in investitorji pri izbiri podjetja, s katerim želijo sodelovati, v trenutku pogledajo, ali podjetje res obstaja, ali je zanesljivo in kdo je njegov uradni predstavnik. Platforma bo v pomoč tudi organom pregona.

Storitev je sicer Evropska komisija vzpostavila v sodelovanju z državami članicami v okviru direktive o povezovanju evropskih poslovnih registrov.


VIR: data.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar